Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Nisan 26, 2024

Dua Etmek

Şuursuzca olacak iş değildir…Hele şuursuzların hiç işi değildir…Edebi kelimeler, cümleler, güzel ve veciz sözlerin birbiri peşi sıra sıralanması da değildir dua! Kalpten ve içten yapılandır. Gönül işidir, samimiyetle yalvarma ve yakarma işidir…

Sosyal medyadan arkadaşlık isteği talebi geldi. …Bir de ne göreyim. Adam geçmişten çok kötü hatıralarla bir tanıdık! Fotoğrafından bile öyle tiksindim ki! Tam da bu kadar mı olur cinsinden biri!

Bu adam tanıdığım kadarıyla arkadaşına çelme takar, arkasından ittirir, kumpas kurar, iter kakar kısaca çıkarları için kardeşini, arkadaşını gözünün yaşına bakmadan ateşe atar, menfaatine zarar verdiğini düşünse kendi parmağını bile keser…Böyle biri bu adam!

Kişiye kötülük yaptıktan ve zarar verdikten sonra da bir sürü dua eder…

Elinde imkan olduğu halde hatasını düzeltmek yerine işlerini Allah’a havale eder…Kendi her türlü hatayı kasten yapacak sonra da düzeltme işini Allah’a bırakacak…Böyle biri olarak tanımıştım onu ne yazık ki!

Mensubu olduğu cemaatini dini gibi görür! O cemaate mensup olmayanları da başka dinin mensupları muamelesine tabi tutar.
Üstelik bu kişinin çok önemli bir de kamu idareciliği görevi var…O günlerinden tanırım onu!

Sosyal medya sayfasına bakınca şaştım kaldım….Eski işlerine aynen devam ediyor…Yaptıkları başka paylaştıkları başka…Adeta yaptığı tüm kötü işleri kendisi eleştiriyor sanki!

Sayfasında kendisine bile günahlardan korunması için dua ediyor, başkalarına kötülüklerden korunmaları için dua ediyor, ülkemize milletimize sağ selamet diliyor…

Tanımasanız ne adam be! diyeceğiniz cinsten biri…
İlahiler okuyor, kul hakkı falan filan diyor…Diyor da diyor.
Bu adam arkadaşının koyununu yemek için tilki ile plan yapar, kurtla arkadaşlık ederek parçalar ve koyunu beraber yerler sonra da akşam gelerek koyunun sahibiyle üzüldüm görüntüsünde yas tutar…

Arkadaşını ateşe atar “ya rabbi yakma onu” diye dua eder…

Çelme takıp düşürür “kolunu kırma” diye dua eder…

Başına çekiçle vurur “başını kırma” diye dua eder…

Sanki Allah-ü Teala onun memuruymuş gibi hareket eder…

Sonra da sanki bayramlar kul hakkı ihlal etmenin ve yemenin silgisidir gibi hareket eder arayıp bayramlaşmak ister…

İşte bu yüzden çok tiksindirici…

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir