Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Mart 28, 2024

İstanbul İçin Bir Öneri

Benim gibi doğma büyüme İstanbullu olanlar için dini bayramların diğer bir güzelliği de, boşalan şehirde eski İstanbul hatıralarını daha iyi yaşayabilmek. Tayyip beyin ilk İBB başkanı seçildiği dönemde gündeme getirdiği “İstanbul’a yeni gelenlere vize” olayı zaten biraz absürd bir teklif idi. Ama o dönemde başka tür bir çözüm bulunulmasını bile sırf Tayyip beye muhalefet için eleştirenlerin büyük kısmı, bugün “İstanbul ne kadar kalabalıklaştı” diye yakınıp durmakta.
Günümüzde ülkenin değişik yerlerinden gelip, sırf SOSYAL YARDIM ile kıt kanaat geçinmeye çalışan pek çok (belki yüz binlerce) insan mevcut.. İşini uydurup hem kaymakamlıktan, hem belediyeden, hem de değişik vakıflardan birkaç yardım alanların durumu ise daha iyice. Bir işte çalışmayan insanların sırf İstanbul’da yaşayacağım diye sefalet içinde yaşamaya çalışması aslında SOSYAL DEVLET kurallarına da aykırı.
Bu sebeple ikametini belli bir süre, mesela son 5 yıl içinde İstanbul’a aldırıp hiç bir işte çalışmayan veya hiç bir şey üretmeyen herkes için “SADECE GELDİKLERİ ŞEHRE TEMELLİ GERİ DÖNERLERSE SOSYAL YARDIM ALMAYA DEVAM EDEBİLECEKLERİ” şartı getirilmelidir.
Aksi halde bu siklet, süper devletlerin bile çekemeyeceği hantal bir bünyeye erişecektir.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir