Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Nisan 19, 2024

İnce CHP’yi Böler Mi?

Siz bakmayın CHP yönetim kadrosunun ‘bölücü’ söylemine. Bunlar HDP ye bile ‘bölücü’ dememişler. Bunların derdi vatan bölünürse bölünsün ama CHP bölünmesin. Ne de olsa ekmek kapıları. CHP memlekete hizmet siyasetinin değil, kendine hizmet siyasetinin temsilcisidir. O yüzden bir kaç belediye ele geçirseler tamam. Baksanıza bir oturuşta adam başı 6500 lira yemişler. Ne mide varmış di mi?
Dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı olmasa da olur. Hoş, olsa iyi olur da… O biraz kalın; kolay değil yani. Gerçi olsa kaymaklı ekmek kadayıfı. Ben bunların vatan millet aşkı, Atatürk sevgisi ile siyaset yaptığına inananların hala var olmasına şaşıyorum.

O nedenle CHP bölünmez, bölünemez. Bunlar zaten bir menfaat yumağı oluşturmuşlar. Muharrem beyde de CHP yi bölebilecek vizyon yok zaten. Perşembe günü konuşacakmış. Konuşur o kadar. Arkasını getiremez. Çünkü aynı kaptan yiyor bunlar. Rahmi Turan’ın asparagasında da yağmış gürlemiş, çete mete atıp tutmuştu. Sonra ne oldu; tıs. Partim zarar görmesin falan. Yav seni ateşe atanlar zarar marar düşünmemiş .

Bunda da böyle olur. Hele bir yola çıksın. Bakacak CHP bölünmez bir menfaat topuna dönüşmüş, o da çark eder, partim zarar falan diye fedakar ayaklarına yatar. Yav sen Ekrem gibi Hacıbayram’a gitmedin, düpedüz Ayasofya’nın açılışına gittin. Ama Sultanahmet’e gittim diye kıvırdın. Neden Ayasofya’nın açılış günü Eminönü’ne ya da Aksaray’a gitmedin de Sultanahmet’e gittin o zaman. Utanıyor musun yani Ayasofya açılışına gitmekten. CHP kitlesi bunu onaylamaz diye mi düşünüyorsun. E o CHP kitlesi bir Ayasofya açılış cumasını onaylamazsa yeni partiyi hiç mi hiç onaylamaz. Sana da kös kös kuyruğunu kısıp partim zarar görmesin diye kıvırmak düşer.

Diyelim ki Muharrem bey parti kurdu. Seçime de girdi. Cumhurbaşkanlığı da ikinci tura kaldı. Yani Erdoğan başkanı mı destekleyecek Muharrem. O dese ki destekleyelim onun partisine hasbel kader katılanlar destekleyecek mi bakalım. Yine gidip ‘muhafazakar’ Erdoğan’a karşı daha az ‘muhafazakar’ Abdullah Gül’e oy verecek.

Şirinler, Nevşinler de tutturmuş Erdoğan CHP yi bölmek için düğmeye bastı. CHP Merkezi de aynı frekansta. Zaten onlar bunun yolunu aylar öncesinden yaptılar. Muharremi de yaftaladılar. Sarayda gizli toplantı da düzenlediler. Kamuoyuna da servis ettiler. Sazanlar zaten bu olayın ardı arkası çıksın diye beklemedeydi. Muharrem’i de helanın önüne oturtunca onun da sigortaları attı.

İşin esası CHP bölünse ne olur, bölünmese ne olur. Yani bölünürse cumhurbaşkanlığı elden gidecek diye bir kaygısı mı var CHP nin. Hepi topu %25. Ama ordan kopar burdan ayır diye yapılan hesaplar çökecek diye telaş. Asıl mesele de Muharrem’i bitirmek. O çıbana neşter vurmak. Boşuna oturtmadılar onu helanın önüne. Ya buna isyan edecek ya o kokuyu sineye çekecek.

AK Parti de hiiiç boşuna sevinmesin bölünür mölünür diye. Emine Ülker Tarhan da daha önceleri böyle gerekçelerle gidip Anadolu Partisi kurmuştu. Seçime bile giremedi, Kayboldu gitti. Gerçi bu tür durumlarda sevinmek siyaseten hakkıdır. Onlar Gül’dü, Babacan’dı, Davutoğlu’ydu diye fitne fücur üretirken böyle bir gayya kuyusuna düşmüş olmaları iyidir. İyidir ama gerisi gelecek değildir. AK parti kendi işine baksın, vatandaşına daha çok sarılsın, bunların riyakarlıklarını daha çok yüzlerine vursun. AK Parti Türkiye’nin yüz akıdır.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir