Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Mart 28, 2024

FETÖ Biter mi?

Eski adıyla cemaat, hoca efendi (F.Gülen) hizmet tutkunları, müritleri, müntesipleri, muhipleri şimdilik pişmanlar…Öyle diyorlar. Gerçekten pişman olup olmadıklarını test etme aracımız var mı? Yok! Bunlar şimdi de FÖTE’ye karşıdırlar…Öyle diyorlar. Bu duruşu samimiyet bakımından test etme imkanımız var mı? Yok!

En son söyleyeceğimi başta söyleyeyim. Böyle giderse FETÖ mücadelesi bitmez ve sonu da gelmez!

Her akşam televizyonlarda aynı tartışma…İçeriği gün geçtikçe sulanıyor, gevşiyor. Aynı şeyleri, aynı kişiler (çoğu eski cemaatçi pişmanlar…) her akşam tüm televizyonlarda aynı şeyleri konuşup, tartışarak bıktırıyor, usandırıyor..

Mücadele sulanıyor…

Kendimizi kandırmayalım. Şimdiye kadar edindiğim tecrübelerim, gördüklerim, yaşadıklarım bana bu mücadelenin sağlıklı yürümediğini söylüyor. Çünkü FETÖ mücadelesi eski cemaatçilerle samimi biçimde yürümez…Yürütülemez!

FETÖ’de Fetöcüler de bitmez…!

FETÖ’yü bitirmek için güvenlik güçlerimiz ve adli merciler canları pahasına geceli gündüzlü çok özverili biçimde çalışmalar yapmaktadırlar. Rabbim güçlerini ve çalışmalarını daim kılsın. İçeride dışarıda müthiş başarıları da var. Bu mücadelede güvenlik güçlerimizin başarısı olduğu kadar da siyasetin başarısızlığı vardır. Bu konuda siyaset ve siyasetçiler çok başarısızdırlar.

Neden mi? Çünkü Fetöcüler, Fetöcüleri arayanların arasına karıştılar. Onlar herkesten çok arıyorlar, herkesten daha çok kızıyorlar, bağırıp çağırıp geçmişlerine lanet okuyarak da olsa rollerini kusursuz biçimde oynamaya devam ediyorlar…Kimi hatırlı adamın kardeşi, kimi Ak Partili üst düzey bir yöneticinin damadı, kimi de oğlu, kızı vb…Ama hatırlı adam bulamayanların işi bu sistemde çok zor…Ne kadar pişman olduklarını söyleseler de duyan yok!

Oysa olay basittir…

Bu kutlu mücadele, geçmişinde FETÖ ile mücadele vermiş ve hiçbir hal ve ahvalde onlarla birlikte olmamış, mesafeli olmuş ve bu sebeple FETÖ’den mağduriyet yaşamış samimi adamlarla ancak yapılabilir. Ama gelin görün ki geçmişinde hatta ömründe FETÖ’ye karşı duruşları nedeniyle ağır bedel ödeyenler bugün de aynı muamelenin mahatabı durumundadırlar. Oysa bu mücadelede böyle ilkeli ve sıradan her hangi bir kişi, pişman olmuş kariyer ve makam sahibi cemaatçiden çok daha yararlıdır.

Eski cemaatçi, yeni nadimler(pişmanlar) meydan meydan dolanıp FETÖ’yü anlatıyorlar. Kime? Ömrünü onlarla mücadele ile geçirmiş ve ağır şekilde bedelini ödemiş olanlara…Hem de tiyatrolarını bağırarak, kızarak, öfkelenerek hatta hakaret ederek oynuyorlar…Ortada samimiyet sorunu vardır…

Fetöcülerin hepsinin tespiti mümkün müdür?

Değildir. Çünkü, onlar da Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı çok sevdiklerini söylüyorlar, vatan millet Sakarya diyorlar…Ama fırsat bulduklarında yapacakları yanlışlarda şayet kumpas kuracaklar birini arkasından ittireceklerse Fetöcülükten sonuna kadar istifade ediyorlar.

Merhum dedem anlatmıştı…

Vaktiyle ağanın biri yakın akrabalarından birini milletin gözü önünde açık alanda silahla vurarak öldürmüş. Halktan hiç kimse de ona canını korktuğundan dolayı “sen ne yaptın” diyememiş…Ancak bazıları ona “ biraz sora güvenlik güçleri gelip seni alır” diyebilmişler sadece… Ağa da bunun üzerine yüksek bir yere çıkmış” Amcamın oğlunu öldürmüşler, yakalarsam onları vuracağım, kesip doğrayacağım, şu ağaca kollarını ve bacaklarını, şu duvara da gövdesini asacağım “ demiş avazı çıktığı kadar bağırarak.

Ama diyebilirim ki o günden bugüne kadar o katil bulunamamıştır. Çünkü katil katili arayanların arasında. O herkesten çok arıyor, bağırıyor, öfkeleniyormuş…

Şimdi de Fetöcüler bulunamayacak. Çünkü onlar herkesten çok aramaktalar. Arayanlarla birlikteler ve onların arasındalar…

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir