Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Nisan 19, 2024

Cumhurbaşkanımızın Doğal Gaz Müjdesi…!

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) adında geçen ikinci kelime “Kalkınma” nın hakkını son sürat vermeye devam ediyor…

Gaz bulunması da ülkemizin kalkınmasında en fazla ihtiyaç duyulan enerji kaynaklarından biridir.

Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Şimdiye kadar hiç olmadığı şekilde petrol ve gaz gibi doğal kaynakların aranıp bulunması, gerekli ekipman ve donanımın hazırlanması, teknolojik atılımla insansız hava araçları ile milli savunmada dışa bağımlılığın azaltılması, salgın hastalıkta kurduğu sağlık sistemiyle yaptığı yollar, havalanları, hızlı trenler gibi atılımlarla ülkemizin kalkınmasında adındaki ikinci kelimenin hakkını vermesidir. Kalkınmanın hakkını vermek için elinden geleni yapmaktadır…Bu, ülkemiz ve milletimizin geleceği adına çok sevindirici bir gelişmelerdir…Kalkınmadır.

Fakat, Adalet ve Kalkınma Partisi adında geçen “Kalkınma” nın hakkını verdiği gibi ilk kelimesi olan “Adalet” in hakkını veremezse, bu nimetler bazı İslam ülkelerinde olduğu gibi başımıza bela da olabilirler. Kalkınma kadar önemlidir Adalet…! Hak ve hukuka dayalı adil paylaşım.

Çünkü etrafımızda olan bazı devletler petrolü ve gazı bizlerden çok önce buldular ama bu nimetleri çok hatalı biçimde adaletin yerine koydular…Petrol ve gaz varsa adalete gerek yoktur zannettiler. Sakın ha! Bizler de bu hataya düşmeyelim!

Bu yüzden altlarında bulunan petrolü ve doğal gazı başlarına bela olmuş bir çok devletler vardır. Ülkeleri dağıtılan, mülteci durumuna düşürülen, namusları kirletilmiş, devletsiz bırakılmış, öldürülmüş, sakat bırakılmış insanların hallerine dair vahim dersler vardır…Petrol ve gaz belası yüzünden oldu tüm bunlar! Hem de daha iyisine ve daha fazlasına ulaşmak vaadiyle kandırıldı vatandaşlar…

İdare etmede petrol tek çözüm olsaydı Irak, Suriye, Libya’da yaşananlar olur muydu?

Sadece Kalkınma ve hizmet yeterli olsaydı bazı yerlerde seçim kaybetmemiz söz konusu olur muydu?

Her şeyden önce adalet tesisi önemlidir…Bu nimetlerin vatandaşlar arasında adil dağıtılması sorunu oluşursa bu durum Irak ve Libya’da olduğu gibi dış mihraklar tarafından kolayca istismar edilebilir. Önlem alınmalıdır. O zaman petrolün tamamına göz diken Batılı ve ABD’li şirketler haksızlık üzerinden vatandaşı kandırmaya çalışabilir… Dikkatli olmak gerekir. Bu iş için içeriden ve dışarıdan yardımcılar da bulabilirler…Bazı İslam ülkelerinde ne yazık ki böyle olmuştur…

Petrolü veya gazı sistemin tıkandığı, sorun çözemediği yerde çözüm üretmek olarak görmeyelim…

Saddam Hüseyin’in oğlu elindeki aslanla herkesi korkutacak şekilde cadde ve sokaklarda yürümeyi petrolün ve sağladığı zenginliğin ona verdiği bir hak olarak görüyordu.

Devlet resmi kurumlarında rüşvetin yaygın hale gelmesi, adam kayrılması, ehliyetsiz ve liyakatsiz insanların cemaat ve akrabalık ilişkilerinin neticesinde idari görevlere getirilmesi de aynı şekilde petrol ve gaz zenginliğinin verdiği bir hak gibi görülmekteydi.

Korkarım aynı yanlış Türkiye’de de yapılır!

Çünkü bazıları söz konusu müjdeyi gereğinden fazla abartarak ellerini ovuşturarak sosyal medya sayfalarında paylaştılar…Petrolü sahiplenmelerini, sanki milletimizin değil de sırf onlarınmış gibi davranarak yaptıkları paylaşımlarını görünce öyle ürktüm ki, sevinsem mi üzülsem mi bilemedim…

Seviniyorum…Çünkü başarılı çalışmalarla ülkemiz ve milletimiz kazanıyor…Kalkınıyor.

Aman ha çok dikkatli olalım.Kalkınmayı adaletin yerine koymayalım.

Adil paylaşım şarttır…!

“Adalet” ve Kalkınma Partisi’ne duyurulur…!

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir