Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cumartesi, Nisan 20, 2024

Biden Başkan Seçilirse

Kamuoyu yoklamalarında Joe Biden, Trump’ın 5 ila 10 puan önünde çıkıyor. Bu anketler spekülasyon değilse seçilme ihtimali yüksek. Gerçi geçen seçimde de Hillary Clinton hep önde çıkıyordu ama Trump kazandı. O zaman Amerika’da ortalık karıştı, ırkçı ve demokrasi karşıtı olarak tanımladıkları Trump’a karşı sokak gösterileri başladı, hatta işin içine şiddet de karıştı. Bunların burdaki uşaklarının Erdoğan’a yaptığı gibi Trump’a ‘benim başkanım değilsin’ yollu dil uzatmalar oldu. En son da Ruslar seçim sonuçlarını manipüle etti deyip çıktılar işin içinden. Halbuki kazanacaklarından o kadar emindiler. Seçim sonuçları açıklanınca boka basmış gibi oldular.

Bu resim Amerikan Demokrat partisinin resmidir. Zaten bunların parti amblemi de eşektir. Bunların bizdeki eşekleri de asıl sahiplerine ne kadar benziyor değil mi. Benzemek ne demek küçük bir kopyası. Ağa babalarından ne duydularsa aynını Türkiye’de dillendiriyorlar. Kendilerinden kattıkları bir şey yok.

Biden’ın bu sözleri şaşılası değil aslında. Kürtlerle ilgili sözlerini geçen seçimden önce Clinton da dillendirmişti. ‘Kürtleri silahlandırıp DEAŞ’ı onlarla yeneceğim’ demişti. O zaman DEAŞ diye bir şey vardı ve Trump da bu örgütü Obama ile Clinton’ın kurdurduğunu söylemişti. Tabi bu sözlerden sadece bizim ülkemizdekileri değil, bütün Kürtleri tenzih ederim. Bu eşeklerin Kürtleri kendi paralı askeri gibi görme ve göstermelerinin sebebi PKK dır. Böylece PKK nın şekli şemali, nasıl doğdu kimler besledi, o da kabak gibi ortaya çıkmış oluyor.

Demokrat parti Türkiye düşmanı bir partidir. 15 Temmuzu onlar tezgahlamıştır. Bir yandan FETÖ gibi ‘ılımlı İslam’ tezgahlarken diğer yandan DEAŞ gibi bir ‘radikal İslam’ kurmuşlardır. Bunlar hep gerçek İslam’ı kuşatıp kontrol altına almak içindir. Şimdi de çıkmış bunların başkan adayı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanını devireceğini, ve de nasıl devireceğini, kimlerle işbirliği yapacağını açık açık deklare etmektedir. Bu adam seçilirse Amerika ile açıktan savaşa tutuşacağımız kesindir. Gerçi açık olması gizli olmasından iyidir.Düşmanın görüneninden değil, görünmeyeninden, hele de dost görünmeye çalışanından daha çok çekinmek gerekir.

Gelelim bunların yerli işbirlikçilerine. Bunlar iş üstünde basıldılar. Telaşları ve saçmalamaları bundandır. Biz zaten biliyorduk da Biden da çıkıp tüm aleme ilan ediverdi. Bunlar boşuna Guaidoculuk oynamadılar. Yakında deviriyoruz, bir kaç vakte kadar geliyoruz, diye efelenirlerken güvendikleri kapılar bu Biden lardı. Kim bilir ne sözler aldılar, ne sözler verdiler aşağılıklar. Diktatörlükmüş de, demokrasiymiş de, yeşilmiş, böcekmiş… Hepsi masal, hepsi yalan Atatürkçülük bile yalan. İşte bunların asıl sahibi bütün cüretiyle görünüverdi. Ama ne onların ne de efendilerinin istediği olmayacak. Cumhurbaşkanımızın sözleriyle ağızlarının payını verelim;
”Başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyeceksiniz. Bayrağımızı indiremeyeceksiniz. Vatanımızı parçalayamayacaksınız. Devletimizi yıkamayacaksınız. Ezanlarımızı susturamayacaksınız. Bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz. Bu halka boyunduruk vuramayacaksınız.”

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir