Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Nisan 19, 2024

Amerika ve Ülkemiz Siyasetine Müdahalesi

Bilinen bir gerçektir. Malumun ilanıdır… Ülkemizde olan kanlı kansız tüm darbelerin veya girişimlerinin arkasında Amerika vardır… Bu yeni bir bilgi de değildir…

Jeo Biden’nin Cumhurbaşkanımızla ilgili saygısızca söyledikleri bazıları için gizli bilginin deşifresi gibi olsa da biziler için bildiğimizi teyit etmek dışında başka bir anlamı yoktur.

28 şubat öncesi ABD Dışişleri Bakanı Warren Cristopher’in imzasını taşıyan gizli belge şöyle söylüyordu…” – Türk hükümetinin milli eğilimlerinden ve Başbakan Erbakan’ın ideolojisinden ilham alarak dış politikayı batıdan ayırıp Arap ve Müslüman dünyasına doğru yeniden yönlendirilmesinden dolayı derin endişe içerisindedir. Kanaatimizce Türkiye’nin İran, Irak, Libya, Nijerya ve Sudan ile bağlarını kuvvetlendirmek konusundaki mevcut tutumu, bizim milli menfaatlerimize aykırıdır, düşmancadır.”

Bizler böyle günleri yaşadık…

Joe Biden tarafından Cumhurbaşkanımız üzerinden yapılan açıklamalar da bizim düşüncemizde hiç bir değişikliğe neden olmaz ve de olmamalıdır…Bu sözler ne sevgimizi artırır ne de azaltır…Azaltmamalıdır da!

Bizler için, ABD Başkanı öyle veya böyle demiş, Fransa devlet Başkanı Makron ise şöyle böyle demişin hiç bir önemi yoktur olamaz da! Çünkü bu dersi bizler merhum Erbakan hocamız döneminde okuduk ve gerekli dersi çıkardık. Şimdi de rafa kaldırdık.

Bizler için asıl ölçü, iç siyasetin adalet kuralları çerçevesinde ilerlemesi, hizmet üretmesi, yanlışlardan arınması, eksiklerini süratle tamamlaması, her geçen gün daha iyiye,güzele, faydalıya, doğruya giden bir yola girmesidir. Oy verme ölçümüz bu olmalıdır…Makron veya Biden’in sözleri değil!

Cumhurbaşkanımızın çok zeki yetenekli olduğunu biz biliyoruz. Trump’ın sözüne gerek yok!

Bizim itirazımız, Cumhurbaşkanımızın taşıdığı siyasi aklın, hizmet anlayışının, çözüm üretme yeteneğinin, siyasi derin tecrübesinin ehliyet ve liyakat hatta sadakat eksikliği yaşayan kadrolar üzerinden devletimizin kılcal damarlarına kadar işleyememesidir. Kurumsal hale gelememesidir. Sistemde ki aksamalardır… Çözüm bulunması gereken asıl sorun budur.

Bu sorunu çözmek yerine meydana gelen sorunu Biden’in, Makron ve Trump’ın sözleri üzerinden kapatmaya çalışmanın başka bir sorun meydana getireceğine inanıyorum. İşin ilginç yanı, nedense Biden’in sözleri üst aklın oluşturduğu siyaseti aşağıya taşımak görevi olduğu halde beceriksizliği yüzünden taşıyamayanları çok daha fazla sevindirmiştir.

Bizler seçimlerde oyumuzu iç siyasette elde edilen başarılar üzerinden vermek istiyoruz. İç siyaset başarısı emin olun ki bizleri dış siyasette de çok iyi bir noktaya kendiliğinden taşıyacaktır. Özel gayrete gerek kalmayacaktır. Yeter ki kendi beceriksizliklerini Biden, Makron, Trump’ın sözleriyle gizlemeye çalışanlar ve bu yolla yerlerini korumaya çalışanlar aradan çıksınlar…

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir