Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Nisan 19, 2024

Yine mi İstanbul Sözleşmesi?

Bu Pazar ailece Üsküdar sahilinden Kız Kulesi’ne geçerek, Sultanahmet ve Ayasofya camilerini arkamıza aldık ve güzel fotoğraflar çektirdik. Boğazın esintisini çektik içimize. Ailece güzel bir gün geçirdik. Zaten sabah da esprili bir paylaşımla başladım güne. Çünkü bugün netameli bir paylaşım yapmayı düşünmüyordum. Fakat eve gelince sosyal medyaya bir baktım ki, ohoooo… ortalık karışmış yine, her yer toz duman!
.
Koç Holding Istanbul Sözleşmesi lehinde bir açıklama yapmış; kıyamet kopuyor bu yüzden. Koç Holding, Soros, Rockefeller Vakfı, cinsiyetsizleştirme projesi, aileyi ifsad projeleri vs… ithamlar, isnadlar gırla gidiyor her zamanki gibi.
.
Hem de bunları yapanlar -CHP’li veya HDP’li degil- güya Ak Partili yazarlar/çevreler.
.
O halde şunları hatırlatmaya mecburum;
.
Ey ahali, kardeşler!
.
İstanbul Sözleşmesini -CHP, HDP veya Koç Holding degil- AK Parti hükümeti imzaladı.

Hatta bu sözleşmeyi hazırlayanların içinde Ak partili bakanlar ve milletvekilleri vardı.
.
Bu sözleşme imzalanırken de mecliste onaylanırken de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan idi.
.
Bu sözleşme imzalandığı tarihten itibaren yaklaşık 10 yıl, yürürlüğe girdiği tarihten itibaren de yaklaşık 6 yıl geçti.
.
Ve bütün bu süreçte Recep Tayyip Erdoğan ya Başbakandı ya da Cumhurbaşkanı.
.
Yani bu sözleşmeyi imzalayan ve tatbik eden – CHP veya Koç Holding değil- Recep Tayyip Erdoğan başbakanlığındaki veya Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığındaki AK Parti hükümetleridir.
.
Sözleşmenin tatbikinden dolayı ortaya çıkan hatalar da sevaplar da Ak Parti hükümetlerine, dolayısıyla -siyaseten- Recep Tayyip Erdoğan’a aittir.
.
Bundan dolayıdır ki, her kim bu sözleşmenin aileyi yıktığını ve cinsiyetsizleştirmeyi (esçinselligi) dayattığıni iddia ediyorsa, bilsin ki Koç holdingi veya CHP’yi/HDP’yi değil Recep Tayyip Erdoğan’ı suçluyor demektir.
.
Galiba AK Partiyi/Erdogan’ı destekleyen bazı yazarlar ve hatta bazı Ak Parti milletvekilleri de bunun farkında değiller, hatırlatayım istedim.
.
Bu sözleşme 2011’de imzalandı ve 2014’ten beri de uygulanıyor. Bu tarihlerde iktidarın kim olduğunu bilmiyormusunuz?
.
Yaptığımız bu tezviratların “Ak parti/Erdoğan, 2011’den beri bu toplumu cinsiyetsizlestiriyor, eşcinsel yapmaya çalışıyor, aileyi yıkıyor…” anlamına geldiğini fark edemiyormusunuz?
Bu ne gaflettir Allah aşkına?
.
Tabi bu arada, eğer hükümet de bu sözleşmeyi feshederse, bütün bu iddiaları (ithamları) kabul etmiş ve millete “madem öyle, madem 10 yıldır bu sözleşme ile bu toplumu ifsad ettin, o halde bunun bedelini de öde/ödemelisin” deme hakkı tanımış olur.
.
Koskoca hukümet bunu düşünmüyor veya görmuyor olamaz herhalde, öyle değil mi?
Biz yine de hatırlatalım da, ne olur ne olmaz. Bakalım neler olacak?
.
Bu iddiaların hiçbir bilimsel dayanağının bulunmadığını, sözleşmenin içeriğini izah ederek anlatamadık size, belki bu şekilde anlarsınız.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir