Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cumartesi, Nisan 27, 2024

Seyhan Belediyesinde Neler Oluyor?

Yerel seçimlerin üzerinden bir yıldan fazla bir zaman geçti. Adana’da Merkez ilçelerden Yüreğir Belediyesi hariç hizmet üreten ve seçim dönemi vermiş olduğu vaatleri yerine getiren bir belediye göremiyoruz. Her geçen gün bu belediyeleri yöneten başkanlardan umudumuzu kesmek üzereyiz.

Son olarak Seyhan Belediyesi ile ilgili olarak ortaya atılan iddialar bu konudaki düşüncelerimizi adeta destekler nitelikte. Hizmet üretmeyen bir belediyenin sürekli olarak maliyetleri yükseltmesi dikkat çeken bir durum.

Yıllardır Seyhan da göz boyayan sıradan çalışmaları Efsane Belediyecilik olarak lanse eden Zeydan Karalar sonrası göreve gelen Akif Kemal Akay’ın çok farklı olmadığı görülüyor. Konu ile ilgili olarak Seyhan Belediye Meclisinde gündeme çıkan ciddi iddiaları sizlerin bilgisine sunuyoruz.

AK Parti Adana Büyükşehir ve Seyhan Belediye Meclis Üyesi Şule Özülkü, Seyhan Belediye Meclisi olağanüstü oturumunda yaptığı konuşma ile Adana kamuoyunda gündem yarattı.

Seyhan Belediyesi ihalelerinde yaşanan gelişmeleri “Seyhan Belediyesi mali bütçesindeki usulsüzlükler” olarak nitelendiren Özülkü, “Seyhan’da temizlik hizmetleri azaldı ama harcamalar katlandı, 3 Milyon TL’ye yapılan ihale daha az araç ve personelsiz 4 buçuk Milyon TL oldu. Fahiş fiyat, 21 adet itiraz dikkate alınmadı. Sahibi aynı kişi olan iki firmaya farklı konularda onlarca ihale verildi.” dedi.

Konu ile ilgili olarak Ak Parti Meclis Üyesi Şule Özülkü gerek Seyhan Belediyesinde gerekse Büyükşehir Belediyesinde buna benzer iddiaların yer aldığı konularında takipçisi olacağını dile getirdi. Meclis oturumlarında bu konularını gündemde tutacağını dile getirdi.

İlginç değil mi? Verilen hizmet azalırken maliyetlerin artmasını hangi akıl kabul edebilir söyler misiniz? Vatandaşın alın teri olan vergilerle oluşan belediye bütçesinin böylesi hoyrat bir şekilde heba edilmesine muhakkak siz değerli kamuoyu vicdanı kabul etmeyecektir.

Her zaman Hak ve Hakikati savunacağımızı yine kamuoyunun sesi olacağımızı tekrarlamakta fayda var. Başta Seyhan olmak üzere tüm belediyelerden hizmet bekleyen bu halka ihanet eden belediyelerin takipçisi olacağız. Adana şehri bu kadar ilgisiz ve sorumsuz bir belediyecilik anlayışını hak etmiyor.

Dünyanın hızla değişim ve gelişim yaşadığı böylesi bir zamanda temizlik işi gibi asli bir görevi yerine getirmekten aciz anlayışı kabul etmek mümkün değil. Belediyeler sadece temel ihtiyaçları değil sosyal ve kültürel anlamda da hizmet üretmelidirler. Sosyal belediyecilik bunu gerektirir. Ancak henüz kapısının önünü süpüremeyen aciz bir anlayıştan ne beklenir ki!

Ancak yazımın başında da söylediğim üzere Adana merkezde Fatih Mehmet Kocaispir yönetimindeki Yüreğir Belediyesi dışında adam akıllı hizmet üreten bir belediye göremiyoruz. İlginç olan hizmet üreten belediyelerden daha çok hizmet üretmeyen belediyeler gündemde yer alıyor. Bu belediyelerin bilboardlarda reklam ve slogan dışında icraatları olmuyor!

Hiçbir hizmet üretmeyen belediye başkanlarına ise sürekli olarak yılın belediye başkanı ödülü verilmesi veya bu şekilde sözde reklamlarının yapılması komik bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Maalesef Adana seçmeni her seçimde benzer yanlışlara imza atıyor. Seçimlerin hemen arkasından pişmanlık yaşıyor ama geç kalmış oluyor.

Tıpkı şu dönemde başta büyükşehir olmak üzere yaşanan pişmanlık misali. Haksız yere işten çıkardığı emekçilerin ahını alan bir belediyeden hizmet üretmesini beklemek biraz hayalcilik olur.

Son bir yılda sıfır hizmet ile zaman dolduran bu belediyelerden yolsuzluk ve haksız kazanç ile ilgili gelen iddialar ise gerçekten düşündürücü. Yazıma çalışanlar ile çalışmayanları çok güzel anlatan bir ayeti kerime ile son vermek istiyorum.

Hiç bilenlerle ile bilmeyen bir olur mu!

Selam ve dua ile…

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir