Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Nisan 25, 2024

Büro Memur-SEN’de Neler Oluyor?

Geçtiğimiz sene Ahmet CURABAZ’ın emekliye ayrılması sonucu Büro Memur-Sen Adana 1 No’lu Şube Genel Kurulunda 130 delegenin katılımıyla gerçekleştirilen ve 1 Oy’un geçersiz sayıldığı seçimlerin sonunda Mehmet Tanrıöver: 52 oy, Cemal Kılıç: 44 oy, Nurullah Demirbağ: 32 oy alırken, Ümit Ekici’ye de 1 oy çıktı.

Bu sonuçlar neticesinde Büro Memur-Sen 1No’lu Şube Başkanlığı’na Mehmet TANRIÖVER seçildi. Bu noktaya kadar herhangi bir sorun yoktu. Yani seçimler yasal çerçevede ve demokratik teamüllere uygun bir şekilde gerçekleştirilmişti.

Ancak ne olduysa seçimin hemen ardından eski yönetimin mali konularda hesap devri aşamasında yaşandı.

Mehmet TANRIÖVER görevi henüz devralma aşamasında önceki yönetim Harcama Kalemleri gelir gider farkının 12.745,00 + 62.691,36 TL fark olduğunu ve bu harcamalara dair fatura, fiş veya harcama belgesi olarak bir evrak sunulmadığını tespit ederek açıklama istedi.

Ancak yeni başkan TANRIÖVER, önceki Başkan Ahmet CURABAZ yönetiminden bu konuda herhangi tatmin edici bir açıklama gelmemesi üzerine ellerindeki bilgi ve belgeler ile konuyu yargıya taşıdıklarını belirtti. Konu ile ilgili olarak bilgisine başvurduğumuz sendika yöneticileri yaklaşık olarak bir yıldır süren yargı sürecinin sonuçlanmasını beklediklerini dile getirdi.

Açıkçası ortaya atılan ve yargıya yansıyan iddialar dudak uçuklatan cinsten. Söz konusu davada haksız bir şekilde zimmetine para geçirme gibi ciddi bir iddia yer almaktadır.

Başkan TANRIÖVER dava dosyasında konu ile ilgili belgelerle yer alan ve iddia edilen kayıp 62.691,36 TL’nin sendika üyelerinin alın teri olduğunu ve her kuruşunun hesabının verilmesi gerektiğini söyledi.

Bu vesileyle yargıya taşınan meselenin Sendikanın üyeleri olan yüzlerce emekçi ve Kamuoyu vicdanı olarak takipçisi olacaklarını dile getirdi. Bizlerde Adana Yerel Basını olarak meselenin aydınlanana kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyurmak suretiyle vazifemizi yerine getirmeye gayret göstereceğiz.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir