Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Nisan 25, 2024

Bu Muhalefetle Uğraşılmalıdır

Muhalefet dediğiniz iktidar olma mücadelesi vermektir. Öyle ki, iktidar olunduktan sonra yendikleri eski iktidardan daha iyi işler yapmalı, vatandaşına daha güzel şartlar sağlamalı, ülkesini ileri ülkeler seviyesine çıkarmalıdır. Stratejisini mevcut iktidarın ayağının tökezlemesine sabitlemiş, bunun kendiliğinden olmayacağını gördükçe de çelme takmaya çalışan bir muhalefet bunu yapabilir mi?

Elinizi vicdanınıza koyun; bu muhalefet neyle iştigal ediyor; var mı bu tür dertleri? Ne vaat ediyor günümüz muhalefeti geleceğe yönelik? Yatırımlara karşı; imara karşı; yerli savunma sanayine karşı; dış politikada yapılan hamlelere ve risk alınmasına karşı. Böyle yaparak ve, kan uyuşmazlığı bile olsa da kendisi gibi düşünen kim olursa olsun onunla birlikte davranarak bunu başarabileceğine inanıyor.

Ben bu yazdıklarımla bir tek partiyi kastetmiyorum. İstisnasız hepsi aynı düşüncede. HDP terörizme karşı şiddet kullanılmasını demokrasiye aykırı sayıp öte yandan terörü kutsayarak kendine bir yol çizmiş durumda. Bu partinin düşündüklerinde ve söyleminde Türkiye’nin yararına bir şey yoktur. Onların derdi Türkiye’den, emperyalist planlara uygun olarak bir parça toprak koparıp kendi ‘garnizon’ ve de emperyalizmin maşası olacak olan devletçiklerini kurabilmektir. Onlar ne Türkiye için demokrasi, ne de Kürtler için bir özgür devlet istememektedirler. Yakalarını çoktan Amerika’nın eline vermişlerdir. Bunu açıktan söyleyemiyor başka şeyler gevelemeye çalışıyorlarsa tümüyle yalandır. Onlar bu devletçiklerini kurabildikleri takdirde Türkiye’nin geri kalanı ölmüş, yanmış hiç umurlarında değildir. O yüzden Türkiye’ye sunabilecekleri bir perspektifleri yoktur.

Diğerleri ise hepsi aynı kategoridedirler. Onlar da bu yapıları ve kadrolarıyla halk çoğunluğunun güvenini kazanamayacaklarını biliyorlar. Bu kabiliyetleri de niyetleri de yoktur. O yüzden Türkiye üzerinde operasyon yapmaya yeltenen güçlere bel bağlamak durumunda kalıyorlar. Dış politikada onların tezlerini savunup, iç politikada da onların karşı tezlerini hayata geçirmeye çalışan iktidara çelme takmaya çalışıyorlar. Çünkü kendilerine iktidar kapısının açılabilmesinin başka yoluna kafaları basmıyor. Ne vaat ediyorlar Allah aşkına Türkiye’ye? Daha fazla kalkınma; dünya çapında daha fazla söz söyleme ve inisiyatif kullanma mı? Refah mı? Yapılan hastanelere kulp takıp IMF ile anlaşalım diyerek olacak şeyler mi bunlar.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir