Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Nisan 26, 2024

Biraz Siyaset…

Ahmet Davutoğlu diyor ki: “Tayyip Bey, siyaset yapıyor. Dün ‘Sultan Ahmet’i doldurdunuz da mı sıra Ayasofyaya geldi’ diyordu. Bir sene içinde ne değişti de şimdi açılmasından bahsediyor. Türkiye tıkandı. Hamaset yapıyor. Kutsallık üzerinden oy devşirmek istiyor.”

Doğru mu? Kanaatim odur ki, doğru. Başkaları yanlış diyebilir. Beni ilgilendirmez. Evet, doğru ama yanlış. Ne demek? Doğru, Tayyip Bey, siyaset yapıyor. Yanlış, ne yapalım, yani, Ayasofyanın açılmasına karşı mı çıkalım! Ayasofya açılmasın mı diyelim?! Mesela; başörtüsü de siyasetin konusu yapılabilir. Onu siyasete alet edene yanlış yapıyor deriz. Ama siyaseten de olsa ona özgürlük getirmek isteyene, hayır başörtüsü serbest olmasın denilebilir mi? Hele müslüman biri bunu yapar mı? Oy verirsin vermezsin ayrı bir konu ama başörtüsü özgürlüğüne karşı çıkılabilir mi? Aynen bir müslüman, siyaseten dahi olsa Ayasofya açılmasın diyebilir mi?

Keşke Ahmet Davutoğlu siyaset yerine ilimle meşgul olsaydı. İlmin yeri kolay kolay doldurulmuyor. Siyasetin yeri ise bir şekilde dolar!

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir