Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Nisan 19, 2024

Vefa Nedir Bilir Misiniz?

Bizler Anadolu Coğrafyasını yurt edindiğimiz tarihten bu yana bin yıllık kadim bir medeniyetin mensupları olarak her daim AHDE VEFA konusunda hassas bir teraziye sahip olduk. Nice Koçyiğitlerin yer aldığı bu mümbit toprakların insanları asla devletine ve milletine sadakatten taviz vermediler.
Asırlardır süren haçlı seferlerini püskürten gücün kaynağı yine bu kadim medeniyetin şefkat ve merhamet sahibi kadirşinas insanlarından gelmektedir. Ekmek yediği kapıya ihanet etmeyen canını veren ancak emanetine sahip çıkan yüce bir milletin mensubu olmanın gururu hepimizin bu zor günlerde göğsünü kabartmaktadır.
Şu ana kadar saymış olduğumuz tüm bu müspet özelliklere sahip toplumun zaman zaman kılcal damarlarında bir takım virüs özelliği taşıyan zararlı organizmalarında yer aldığına tanık olmaktayız. Bugünkü yazımızın konusunu oluşturan da yine bu bahse konu olan toplum zararlısı bir gruptan teşekkül etmektedir.
Hepinizin bildiği üzere tüm dünyada ve ülkemizde Covid19 salgın sürecinde insanlar ekonomik anlamda ciddi bir darboğaza girmiş bulunmaktadır. Bu süreçte Türkiye Cumhuriyeti Devleti başta Devlet Başkanımız ve tüm sorumlu birimleriyle insanüstü bir gayret ile zor günlerden geçen halkımıza maddi ve manevi anlamda yardım etmektedirler.
Bu noktada Adana ilimizde sayın valimiz Mahmut Demirtaş’ın önderliğinde ilçelerde kaymakamlıklar ve yerel yönetimlerinde katılımı ile bu zorlu sürecin en hafif şekilde atlatılması yönünde yoğun bir gayret gösterilmektedir. Bu vesileyle bende bir Adanalı olarak sayın valimiz Mahmut Demirtaş nezdinde Vefa Destek Gruplarına en kalbi şükranlarımı sunmak istiyorum.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti dünya devletlerinin adeta yerle bir olduğu Covid19 salgın sürecini başta sağlık personellerimiz ve Vefa Destek Grubu çalışanlarımızın yüksek gayretiyle en az hasar ile atlatmamıza en büyük katkıda bulundular. Tekrardan emeklerine ve yüreklerine sağlık diyoruz.
Son üç gün içerisinde önce Van’da, ardından dün de Adana’da Yüreğir ilçemizde Vefa Destek Gruplarına yapılan alçakça saldırılar yüreğimizin orta yerine oturdu diyebiliriz. Yüreğir kırsal kesimden gelen göçler ile oluşmuş adeta Anadolu motifi bir ilçemiz diyebilirim. Böylesi kozmopolit bir ilçede görev yapmak beraberinde insanüstü gayret gerektiren bir durumdur.
Kendini bilmez bir grup, önceki gün Yüreğir Kaymakamlık binası önünde vatandaşlara yardım çalışmalarında bulunan, Yüreğir Kaymakamı sayın Oğuzhan Bingöl’ünde bizzat aralarında yer aldığı Vefa Destek Grubuna sözlü ve fiziki saldırıda bulundular.
İşin ilginç yanı bu saldırıyı gerçekleştiren grubun başında CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanının yer alması idi. Sözlü sataşma ile başlayan saldırı fiziki saldırıya dönüşünce olay adli mercilere sevk edildi.
Tek gayesi zor durumdaki Yüreğir halkına hizmet etmek olan 7/24 saat mesai bilmeksizin çalışan Kaymakam Oğuzhan Bingöl ve Vefa Destek Grubu çalışanlarına yapılan bu saldırı bir kez daha bu ülkede yapılan hizmetleri hazmetme sorunu yaşayan bir grubun olduğunu ortaya koydu.
Bu arada saldırı öncesi bu grubun Vefa Destek Grubu çalışmalarını videoya çekip CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanına yollamak gibi anlamsız bir vazife çıkarması olayın başka bir işgüzarlık yönünü ortaya koyuyor. Sanki halka yapılan hizmetlerden rahatsızlık duyuyor gibiler. Deyim yerindeyse kime hizmet ettiklerini anlamakta güçlük çekiyoruz.
Devleti Yüreğir’de temsil eden Kaymakam Oğuzhan Bingöl iki yıl önce bu koltuğa oturdu. Oturdu derken lafın gelişi! Keza her türlü felaket ve doğal afette tüm samimiyetiyle kendini ortaya koyan hatta çizmesini ayağına geçirip sahaya inmekten çekinmeyen bir gönül insanı.
Son sel felaketinde Yüreğir’de felaketzedelerin evlerine ayağında çizme ve üzerinde bir yağmurluk ile temel ihtiyaç malzemeleri taşıyacak kadar tevazu sahibi bir devlet adamı. Abartısız sırtında battaniye ve yorgan taşıyan gönüllü! Yüreğir Belediyesinin araç ve personel desteğiyle birlikte uyum içerisinde sel felaketinde zarar gören binlerce aileye temel ihtiyaç malzemesi desteği sağlayan Kaymakama yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz.
CHP kanadından yapılan açıklamalar maalesef özrünü kabul etmekten ziyade mazlum görünme gayreti içeriyor. Oysaki saldırıyı gerçekleştiren CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanının yanında yer alan üç kişinin suç dosyası oldukça kabarık. “Kasten adam yaralama” ve “ateşli silah ve bıçak bulundurma” suçlarından kayıtlarının olduğu ortaya çıktı.
Bir siyasi partinin İlçe Gençlik Kolları Teşkilatının tablosu gerçekten de hayret verici. Siyasette son günlerde vekil düzeyinde militarize konuşmalar sergileyen CHP Genel Merkez yönetiminin siyaset anlayışının Anadolu’ya yansımaları bu şekilde oluyor diyebiliriz.
Anadolu demek şefkat demek, Anadolu demek merhamet demek! Tek gayeleri Salgına denk gelen Mübarek Ramazan ayında vatandaşa hizmet götürmek olan, bu VEFALI gruba kendini bilmez VEFASIZLARIN yapmış olduğu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Sayın Kaymakamımıza ve Vefa Destek Grubuna geçmiş olsun diyoruz. Devletimiz muhakkak konunun takipçisi olacaktır.
Ancak bizlerde yazılı basın olarak kamuoyunun sesini ve iradesini her daim ortaya koymaktan çekinmeyeceğiz. Kaymakam Oğuzhan Bingöl ve arkadaşları yalnız değildir. Böylesi değerli devlet adamlarına sahip çıkmak VEFA gerektirir. Bizler vesileyle her daim bu marifet sahibi insanları baş tacı etmeye özen göstereceğiz.
Adana son yıllarda Devlet Adamları konusunda gerçekten de çok kısmetli bir şehir diyebiliriz. Başta vali sayın Mahmut Demirtaş olmak üzere ilçelerde görev alan kaymakamlarla birlikte örnek teşkil edecek bir uyum ve koordinasyon ile takdire şayan çalışmalara imza atıyorlar.
Bu sıcak memleketin insanları da her zaman bu VEFALI idarecilere hakkını vermesini biliyorlar. Samimiyet, gayret ve tevazu sahibi idareciler bu şehirde her daim takdir ve saygı görecektirler.
Selam ve dua ile…

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir