Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Nisan 19, 2024

Faşizmin Çıplak Yüzü

Faşizmle coronanın ne ilgisi var diyecekler olacaktır şimdi, ben anlatayım da okuyup ondan sonra karar versinler. Çünkü muhalefet cephesinde öylesine hastalıklı bir kesim (tümünü tenzih ederim, hasta ruhluları kastediyorum sadece) var ki, sürekli olarak arıza çıkaracak bir şeyler bulup çıkarıyorlar. Ondan sonra da ‘gün birlik beraberlik günü, kutuplaşmayı bir kenara bırakalım’gibi beylik laflarla pisliklerinin üstünü örtmeye çalışıyorlar. Muhalif düşüncede olup da bu pislikler gibi düşünmeyenler de, el mecbur, bu ‘birlik beraberlik’ söylemini kullanıyor. Çünkü ‘alçaklığın’ savunulabilir başka yolu olmadığını görüyorlar.

Halbuki bu tiplerin yaptığını görmezden gelmeye çalışmak, söylediklerinin üzerinde durulmaması gerektiğini düşünmek, alçaklığı deşifre etmemek ülkemizin virüse karşı mücadelesine zarar veriyor. Çünkü bu pislikler, canla başla mücadele veren insanları yıldırmaya, pasifize etmeye, cepheden çekilmelerini sağlamaya çalışıyor. O insanlar fedakarca çalışırken bu haksız, böyle yersiz, böyle densiz, eleştiri adı altında kara çalmaları, saçma sapan fikirleri duydukça moral ve şevk kaybına uğrayacaklardır.

Sabah sabah ‘Günün Manşeti’nde bir video izledim. Prof. Dr. Ali Demirsoy; corona ilk ortaya çıktığında hemen nasıl önlem alacağını anlatıyor. Ne yaparmış bu ‘sözde bilim insanı, biyolog’; virüse yakalanan ilk 50-60 kişiyi ‘itlaf’edermiş. Hem de ‘Hipokrat yemini etmiş’ olduğundan bunu kendisi yapmaz, yemin etmemiş birine ‘tavsiye’ edermiş. Buna da ‘bilim’ dermiş.

Allah’ım nasıl prof olmuş bu insanlar? Birkaç gün önce de bir başka sözde prof, ‘virüs ölümlerinin sorumlusu tek adam rejimi’ demişti. O da bir adım daha atsa, bu sorumluları ‘itlaf’ etme noktasına varabilirdi. Biraz ‘insaflı’ davranmıştı da sadece ‘istifa etsin’ demekle yetinmişti.

Bunlar, yıllar önce ”Milliyetçilik lazımsa onu biz yaparız. Komünizm gerekirse onu da biz getiririz.” diyen zihniyetin takipçileri. Demek ki ‘itlaf edilecekleri’ de itlaf edilebilir bulmak ve bu işi yapmaya, ya da ‘Hipokrat yemini’ etmiş olduklarından kendileri yapamayacakları için birilerine yaptırmaya çalışacaklar. Hipokrat yemini Tıp biliminin temel taşıdır ve insanları öldürmeyi değil, yaşatmayı temel alan bir yemindir. İnsanları itlaf edilmeye layık bulacak, ama yeminini bozmamak adına bu pis işi başkalarına havale edecek. Böylece ‘yeminini’ korumuş olacak. Keşke yemin ederken bir ayağını kaldırmış olsaydı. O zaman bu işi keyifle yapabilirdi.
Evet; Ülkeye faşizmin gerekli olduğuna inandıklarında, Faşizmi de bunlar getirmeye çalışacaktır. Hiç kuşkumuz olmasın.
Firuz Türker

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir