Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Mart 29, 2024

Can Dündar Tüvit Atmış

Demiş ki; Vaka sayısında Türkiye (86306) Çin’i (82747) geçerek Asya’da birinci oldu.
Hadi Can; ben çalıyorum sen de başla göbek atmaya.
Adamın biri ayaklarının dibine sıkarken ve de eşi o adamın elinden silahı almaya çalışırken ‘anneciğim’ diye bir muhabiri siper yapan, Alman Cumhurbaşkanı karşısında ezilip büzülen, neredeyse yerlerde sürünen bu müptezeli kale almam ama şu yansıttığı fikir yürütme şeklini bir paspas etmeliyim. Çünkü bu çeşitten epey var.
1. Çin’de vefat sayısı 4632, bunun vaka sayısına oranı %5, 6
Türkiye’de sayı 2017 oran %2,3 (dünkü rakamlar). Yani Çin Türkiye’nin 2 katından fazla.
2. Türkiye bir Asya ülkesi değil. AB ne aday üye. Dolayısıyla Avrupa ülkeleri ile kıyaslamak gerekir. John buna yanaşmamış. İşine Asya gelmiş, onu seçmiş. Hani demeye getiriyor ki; ”Asya ülkeleri ‘geri’ ülke, Türkiye de geriden de geri. Peki bu durumda Türkiye’den geri olan Avrupa ülkelerinin yeri neresi?
3. Hazır bunu yapmışken aslında Afrika ülkeleriyle kıyaslasa idi daha işine yarar sonuç alırdı, üstelik Afrika ülkeleri Asya’dakilerden de daha geride.
4. ABD ile ise asla kıyaslamamalı çünkü ABD her değerde dünya birincisi.Bu John’a kalın gelir.
5. Bu durumda ben John’u kimle kıyaslamalıyım; örneğin ‘terzi yamağıyla’ o John’dan daha pervasızdı böyle ‘gizli’ ib..liklere tenezzül etmemiş ib..liğinin bütün pervasızlığıyla ağzını bozmuştu. Demek ki John da ondan geridir.
Nasıl analiz yaptım ama……
????

Firuz Türker

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir