Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Nisan 26, 2024

Ankara Barosu İfade Özgürlüğünden Taraf Değil

Diyanet İşleri Başkanlığı Hukuk Müşavirinden;

Ankara Barosu ifade özgürlüğünden taraf değil, ahlâksızlık ve namussuzluktan yana olmuştur. Ankara Barosu, Diyanet İşleri Başkanı Prof Dr. Ali Erbaş’ın cuma hutbesinde zinayı ve eşcinselliği eleştirmesini, basın açıklaması ile kınamış, bunu yaparken de İslamın yani insanlığın ortak değerlerine dil uzatmıştır.
Basın açıklamasına “sesi çağlar öncesinden gelen bu şahsın” diyerek başlayan Baro yönetimine soruyoruz. Sesi çağlar öncesinden gelen ne demek? Neyi kast ediyorsunuz? Açık konuşun!
Çağlar öncesinden kastınız, Kur’an’ın hükümlerini haykırmaksa, evet doğrudur. Kur’an ve daha önceki ilahi mesajlar, bu rezaleti yasaklamıştır. Yok bu cümle ile kastınız, İslamın ve fıtratın hükümlerini aşağılamaksa biliniz ki; bugün özgürlük diye savunduğunuz, eşcinsellik gibi aşağılık bir fiili işleyenler, bundan 4 bin yıl önce de gelmişti.
Siz; 4 bin yıl önce, insan tabiatına-fıtratına aykırı bu iğrençliği işeyenlerin,
“Gerçekten siz, daha önce hiçbir milletin yapmadığı bir hayâsızlığı yapıyorsunuz! (Ankebût, 28. Ayet)
“Rabbinizin, sizin için yarattığı eşlerinizi bırakıyor da insanlar arasından erkeklere mi yanaşıyorsunuz? Siz gerçekten haddi aşan bir topluluksunuz.”(Şu’arâ, 165-166. Ayet) diye haykıran Hazreti Lut Aleyhisselam’a alay ederek:
“Lût’un ailesini memleketinizden çıkarın. Çünkü onlar temiz kalmak isteyen insanlarmış(!)” (Neml Suresi, 56. Ayet) diyen, sapıkların sesi ve soluğusunuz…

Bizler, çocuk ve kadınları, birer cinsel objeye dönüştüren yarışmalara, reklam ve filmlere karşı çıkarken; özgürlük diyerek en başta göz zevkinizin giderilmemesi için bizi gericilikle suçlayan ve karşı çıkan sizlersiniz…
Bizler; “kadın anadır, bacıdır, abladır yani dokunulmazdır, yan gözle bakılmazdır” dediğimizde; siz ve sizin gibiler biz, ana da, bacı da, abla da olmak istemiyoruz diyerek, kadının kişiliğini değil de, dişiliğini ön plana çıkaranlarsınız. (…)
27.04.2020 – Adnan ÜSTÜN – DİB Hukuk Müşaviri

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir