Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Nisan 18, 2024

Tiyatro mu, siyaset mühendisliği mi?

Ortadoğu’da, Akdeniz’de, Afrika’da Türkiye’nin karşısına dikilen uluslararası ittifakın benzeri aslında içeride de mevcut. Her fırsatta milletin karşısına dikiliyorlar. Geçmişte gizli, saklı ve örtülüydü bu ittifak. Bugün ise adım adım açık bir hal alıyor.

FETÖ, CHP, PKK, HDP, İP ve Saadet’in durduğu yere, hizalanmasına bakarak içerideki ittifakı da açıkça görebiliriz. İllegal örgütler ve yasal partiler iç içe geçmiş durumda. Kanal İstanbul diyorsun, hepsi birden karşına dikiliyorlar. Üçüncü havalimanı, Şehir hastaneleri, oto yollar diyorsun, yine hepsi aynı şekilde karşına dikiliyor. Türkiye’yi ayağa kaldıran mega projelere hepsi birden karşılar. Devlet FETÖ’yle, PKK’yla mücadele etmeye kalktığında aynı engeli aşmak zorunda kalıyor.

Muhalefet liderlerinin burada ağızlarından çıkacak sözler, Alman istihbaratının yönlendirdiği iletişim ağlarında, internet mecralarında önceden dolaşıma sokuluyor. Kanal İstanbul için gündeme getirdikleri eylem biçimleri (toplu dilekçe, insan zinciri, parti tabanlarını birleştirerek karşı çıkma vb.) önce Almanya’da üslenen terör örgütleri üzerinden gündeme getirilmişti.

Dışarıda Türkiye’nin karşısına çıkardıkları ittifakın aynısını içeride oluşturmuş durumdalar. Erdoğan’ı dışarıda durduramayanlar, onu şimdi içeride durdurmayı planlıyor.

Muhalefet, bir adım daha ileri giderek PKK/HDP’yle açık bir ittifaka hazırlanıyor. Bunun için yumuşak bir geçiş yapmaya çalışıyorlar. Tiyatroyu, kitapları, kadın buluşmalarını önden başlatarak adım adım siyasi birleşmeye geçecekler. Görüldüğü üzere PKK/HDP’yle açık ittifakı “sanatla” realize etmeye çalışıyorlar. Önümüzdeki seçimlere FETÖ-PKK-DHKP-C’nin arka planda desteklediği CHP, İP, HDP, Saadet, Gül-Davutoğlu-Babacan’ı ve bazı cemaatleri AK Parti’nin karşısına tek hiza halinde çıkaracaklar. Bu ittifakın mimarı Türkiye’nin uyanışından rahatsız olan Batı sistemidir. Hedefleri de Türkiye’yi durdurmaktır. Ortadoğu’da, Akdeniz’de, Afrika’da Türkiye’nin karşısına dikilen hangi güçse, içeride Erdoğan’ın karşısına dikilen aynı güçtür, farklı değil.

Kurtuluş Tayiz/Akşam

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir