Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Nisan 19, 2024

Kutsanmış ortak

Ne diyordu Sezai Temelli?

Bugün Türkiye’nin en bereketli toprakları burası. Buralar vadedilmiş topraklar. Musa bütün ömrünü bu toprakları arayarak geçirdi.

Nerede diyordu?

Diyarbakır’da.

Neymiş?

Vadedilmiş toprakmış.

Peki kim bu Temelli?

HDP’nin Eş Genel Başkanı.

Nedir bu HDP?

PKK’nın siyasi uzantısı.

Hoplamaya zıplamaya lüzum yok! Ben demiyorum, kendileri de inkâr etmiyor zaten!

Başka?

CHP’nin ortağı.

Şimdi buraya bir nokta koyalım, yeniden döneceğiz.

FETÖ-PKK ilişkisini 15 Temmuz sonrası ayan beyan görme fırsatımız oldu. Zira patronları da hedefleri de aynıydı. Neydi o hedef? Türkiye’nin bölünüp parçalanması ve dahi işgal edilmesi.

FETÖ-HDP ilişkisini de gördük. 31 Mart seçimlerine giderken, gerek Pensilvanya’nın gerekse Kandil’in ‘bu seçim son şansımız’ diyerek Millet İttifak’ına oy istemelerini unutmadık. Adeta çırpındılar.

Başka?

Irkçı Yahudi Evi Partisi lideri eski Eğitim Bakanı Naftali Bennett ne diyordu PKK için?

Onlara dua ediyoruz.

İsrail Adalet Bakanı Ayalet Shaked ise “Suriye’nin kuzeyinde devlet kurulması İsrail’in güvenliği için önceliktir” diyordu.

Ne devletiydi bu?

Tabii ki PKK terör devleti!

Barış Pınarı Harekatı sırasında İsrailli üst düzey bir yetkili İndependent Arapça’ya “İsrail olarak Türk askerlerine karşı askeri bir eylemde bulunamayız ama Türk askerine karşı PKK’ya silah sağlamak başta olmak üzere farklı destekler verebiliriz” açıklamasını yapmıştı.

Şimdi buna bir de FETÖ’nün İsrail aşkını ekleyelim ve o şekilde bir daha bakalım. Yahu gizli saklı bir şey yok. Her şey ortada.

Bitmedi devam edelim.

1946 yılında Filistin Filistinlilerindi. Ülkenin haritasına bakıldığında İsrail diye bir şey yoktu. Aradan 75 yıl geçti. Aynı haritaya bugün bakıldığında Filistin diye bir şey yok.

Terör devleti İsrail’in işgalciliği 2020 yılına geldiğimizde Filistin sınırlarını da aştı. ABD, Suriye’nin en sulak en verimli en bereketli topraklarını yani Golan Tepeleri bölgesini İsrail’e verdiğini duyurdu.

Yakında Asi Nehri’nin doğduğu Lübnan’daki Beka Vadisi’ni de verirler. Zira orası da çok verimli. Hali hazırda orada da İsrail askerleri yer tutmuş durumda.

Şimdi dönelim en başa. Sezai Temelli Diyarbakır’dan ne diye bağırıyordu?

Bugün Türkiye’nin en bereketli toprakları burası. Buralar vadedilmiş topraklar. Musa bütün ömrünü bu toprakları arayarak geçirdi.

Ve son bir not.

PKK tarihinin en ağır darbesini yedi. Güvenlik güçlerimiz eli kanlı o terör örgütünü yerle bir etti.

İsrail, Amerika, derin Avrupa ve diğer muktedirler PKK’nın yok olmasını engelleyemiyorlar. Hal böyle olunca onlar da PKK’nın başaramadığı görevi bu kez tamamen siyasi uzantısına devrettiler.

Yani HDP’ye.

Yani Millet İttifakı’nın KUTSANMIŞ ortağına.

Turgay Güler/Akşam

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir