Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Mart 28, 2024

Kemal Bey FETÖ’nün kazığını hâla çıkaramadı

Hatırlar mısınız, bilmem… FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, “15 Temmuz’u ulusalcı-laik bir kesim yapmış olabilir” demişti.

Bütün bir ülkeyi sarsması gereken bir iddiaydı bu.

Herkes sustu.

Ulusalcı-laik addolunan kesim sustu.

CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu sustu.

Hocaları büyük bir kazık atmıştı, şüpheleri başka tarafa çekmek için bugünkü “destekçilerini” satmıştı ama söyledikleri derin bir sükûtla karşılandı.

Ben, Fetullah’ın iddiasına en sert tepkiyi Kemal Kılıçdaroğlu’ndan bekliyordum.

Bırakın sert tepkiyi, ağzını bile açmadı.

Üzerinden neredeyse iki yıl geçti, “tepkisizliği” sürüyor.

Kemal Bey, biliyorsunuz, kendisini “Seyyid”, “Nasrettin Hoca’nın torunu” filan diye pazarlıyor, arada sırada geleneksel dinî kültürümüzle irtibat noktaları arıyor ama ideolojik olarak onu yerleştireceğimiz tek yer “ulusalcı laik” blok.

Değerler hiyerarşisinde “laikliği” en tepeye yerleştiren, laiklik olmadan nefes bile alamayan, laikliğin önemini anlatabilmek için üşenmeden Amerika’lara gidip Fetullahçı düşünce kuruluşlarıyla toplantılar yapan (İddia CHP Amerika temsilcisine aittir: “Kemal Bey Amerika ziyaretinde Fetullahçılara laikliğin önemini anlattı” demişti), Yenikapı mitinginde bile laikliğin önemini anlatmaktan geri durmayan Kemal Bey’in, en azından, “Sen ne diyorsun Fetullah Efendi! Niçin laikliği ve laikleri töhmet altında bırakıyorsun? Darbeyi senin adamların yapmadı mı?” diye kuru bir itiraz cümlesi kurması gerekiyordu.

Sustu…

Üstelik Fetullah Gülen, bu iddiasıyla, “kontrollü darbe” söyleminin de altını boşaltmış, Kemal Bey’i zor durumda bırakmıştı.

Laiklerin suçlanması karşısında kılını dahi kıpırdatmayan Kılıçdaroğlu şu kadarcığını bile diyemedi: “Sana uyduk, kontrollü darbe dedik. Hem kontrollü darbe diyorsun, hem de ‘ulusalcı laik kesim yapmış olabilir’ diyerek ortada bir darbe olduğunu itiraf ediyorsun… Karar ver artık: 15 Temmuz’da darbe oldu mu, olmadı mı?”

Bunu diyemeyen Kılıçdaroğlu şunu da diyemedi: “Darbenin ulusalcı laik kesim tarafından yapılmış olabileceğine ilişkin kanıtın nedir ey Fetullah Gülen?”

Kemal Bey bunu diyemez, Fetullah Gülen de muhtemelen kanıt gösteremez.

Ben anlatayım sevabına:

Durum, herhangi bir kanıtı gerektirmeyecek kadar net ve ortada aslında…

Darbeyi “çakma ulusalcı laik kesim” yaptı.

Daha doğrusu şu:

Darbeye kalkışanların Fetullahçı kimliği, darbe başarısızlığa uğradıktan sonra ortaya çıktı.

Bunlar Fetullah Gülen’in “günah işleyiniz” ruhsatını sonuna kadar kullandıkları için, ulusalcı laik kesim içinde harman olmuşlardı.

Hem dinin yasakladığı filleri işlediler, hem de “ulusalcı ve laik rolü” oynadılar.

Ne diyordu Hasan Atilla Uğur? “Evlerine gidiyoruz, kapıda Mustafa Kemal Atatürk posterleri. Bakıyorsun rakı içiyorlar. Öyle bir takiyye içindeydiler ki, fark edilmeleri çok zordu. İnanılmaz bir örgüttü…”

İnanılmazdı evet.

Bütün Askerî Şura’ları kazasız belasız atlattılar.

Bütün tasfiyelerden yırttılar.

Dindar kimliğiyle bilinenler sorgusuz sualsiz TSK’dan atılırken, bunlar karılarına bikini giydirip bir de “terfi” aldılar, generalliğe kadar yükseldiler.

Fetullah Gülen’in “ulusalcı laik kesim” dediği bunlar.

Şunu demeye çalışıyorum:

Fetullah Gülen, bu iddiasıyla hem “kontrollü darbe” söyleminin altını boşalttı ve Kılıçdaroğlu gibi “takipçilerini” zor durumda bıraktı, hem de TSK içindeki adamlarını “darbe suçlusu” ilan etti. Daha doğrusu, “adamlarını” sattı.

Ahmet Kekeç/Star

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir