Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Mart 29, 2024

Ayar veren Türkiye

Bir ev düşünün, dışarıdan taşlanıyor. Bu kadarla kalmıyor, evin çevresini saranlar, içeridekilere galiz küfürler savuruyor. Aile fertlerinden biri de cama çıkmış, elleri patlayıncaya kadar onları alkışlıyor.

Zor bir durum tabii ki!..

Evi taşlayanlar, belli ki içinde yaşayanlara karşı kin ve nefretle dolu. Onlara gereken cevap verilir, gerekli tedbirler alınır. Peki evin içinden yükselen alkışa ne demeli? O ailenin bir ferdi, atsan atılmaz, satsan satılmaz.

Türkiye’nin durumu da işte buna benziyor!

Bir yandan dışarıdan gelen saldırılarla uğraşıyoruz, diğer taraftan içeriden vuruluyoruz.

***

Biz savunma sanayimizi güçlendiriyoruz. Silah üretiminde yerlilik oranını yüzde 70’lere kadar çıkarıyoruz. “Olmaz” denilenleri olduruyoruz. Dışarıdaki silah üreticilerinin planlarını bozup uykularını kaçırıyoruz. Sakarya’daki bakım tesisini tank üretecek bir fabrikaya çeviriyoruz.

Olayı çarpıtıp “Tank-Palet İhaneti” diye broşürler hazırlayarak karşımıza çıkıyorlar.

Suriye’de başımıza çorap örmeye çalışanların oyunlarını bozuyoruz. “Ne işimiz var bizim orada” diye ortalığı ayağa kaldırıyorlar.

Bu millet 15 Temmuz’da canını dişine takıp kendisini esir almaya çalışan hain bir darbe girişimini bastırıyor. “Kontrollü darbe” diye şehit ve gazilerimizin ortaya koyduğu destanı itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar.

Un ve unlu mamuller ihracatında dünya birincisiyiz. Bunlar, dolamışlar dillerine “Ama saman ithal ediyoruz” diye gerçekleri çarpıtıyorlar.

“Karşıyız karşı, her şeye karşı” düsturundan yola çıkıp köprüler, havalimanları, kanallar, enerji yatırımları, şehir hastaneleri gibi her türlü yatırımla kavga halindeler.

Eviriyorlar, çeviriyorlar, çarpıtıyorlar, atılan bütün adımları karalamaya çalışıyorlar. Ellerinde bir takoz, dönen tekeri durdurmak için çırpınıyorlar.

***

Başkan Erdoğan, İngiltere’de NATO Liderler Zirvesi’ne katılıyor. Trump, JhonsonMerkel ve Macron gibi çok önemli liderlerle bir araya geliyor. NATO’daki çarpıklığı ortaya koyup ayar vermeye çalışıyor. “Bu böyle gitmez, gidemez” deyip, haksızlıklar ortadan kalkmadığı takdirde Türkiye’nin NATO’nun çalışmalarını bloke edeceğini söylüyor.

“Elin gavuru” denilen Trump bile Türkiye’ye destek veriyor; Avrupalılara kendilerine çeki düzen vermeleri gerektiği uyarısında bulunuyor. Dünya, Türkiye’nin NATO’yu kilitleme operasyonuna giriştiğini konuşuyor.

Peki biz ne yapıyoruz?..

THY’deki “içki kısıtlamasını” tartışıyoruz. Kısa uçuşlarda “rakı, cin ve votka servisi tamamen kaldırıldı” diye hayıflananlar, görmüyorlar ya da görmek istemiyorlar bütün bu olup biteni.

İşte bu kafalar en büyük sıkıntımız bizim!

Dünya dengeleri değişiyor, küresel nizam yeniden şekilleniyor, Türkiye önemli bir aktör olarak ortaya çıkıyor. Bunlar rakı, cin ve samanla uğraşıyorlar. Ülkelerine katkıda bulunmak için neler yapılması gerektiğini düşünmek yerine, masa başında yalan ve iftira üretmekle meşguller.

Vallahi Trump bunlardan çok daha vicdanlı. Billahi Merkel gibi zaman zaman Türkiye’ye şaşı bakanlar bile olan biteni çok daha iyi görüyor.

Bunlar kör ve sağır gibiler!

Emin Pazarcı/Akşam

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir