Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Nisan 25, 2024

‘Türk DEAŞ’ı projesine ne oldu?

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “IŞİD’in 76 ilde örgütlendiğini biliyoruz. Tüm bunlar olurken iktidar kanadı büyük ölçüde görmezden geldi” sözlerini işitince aklıma geldi. Yıllar önce bir üst düzey hükümet yöneticisinden dinlemiştim. El Kaide ve DEAŞ gibi bir proje terör örgütünün benzerini Türkiye’den de çıkarmak için çalışmışlar. Bir “Türk DEAŞ’ı” yani.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun bahsettiği, hatta açık ettiği DEAŞ konusu bu olsa gerek. FETÖ’nün emniyet ve istihbarata hakim olduğu dönemlerde organize etmeye çalıştığı proje bir terör örgütü olarak “yerli DEAŞ” çalışması vardı. Dönüp o günlerin kayıtlarına bakıldığında bunun izleri muhakkak görülecektir. Türkiye için planlanan kaos aparatlarından biri de bu “yerli DEAŞ” olacaktı. Türkiye aleyhinde yürütülen “DEAŞ’a silah veriyor, barındırıyor, destekliyor” propagandası sebepsiz değildi nitekim. DEAŞ’ın Türkiye’de gerçekleştirdiği terör saldırıları da bu kara propagandayı beslemek için az kullanılmadı.

Tabii, 15 Temmuz hain darbe girişimi başarısız olunca bu propaganda hedefine ulaşamadığı gibi, içeride üretmeye çalıştıkları “Türk DEAŞ”ı projesi de yarım kaldı. Bu proje üzerinde çalışan uzman FETÖ’cüler tası tarağı bırakıp kaçtı. Kurulan hücreler ise ele geçirildi, dağıtıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “IŞİD’in 76 ilde örgütlendiğini biliyoruz” sözleri, kendisinin de FETÖ’nün çevirdiği dolaplardan haberdar olduğuna işaret ediyor.

Fırat Kalkanı ile El Bab’da 3 bin 500 DEAŞ’lı Türkiye tarafından imha edilince uluslararası medyanın aleyhte yürüttüğü DEAŞ propagandası da işlevini kaybetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Kemal Kılıçdaroğlu’nun “DEAŞ ile mücadele edilmediği” yönündeki suçlamalarına dün verdiği şu detaylı yanıt, yerli “Türk DEAŞ”ı projesinin akıbetini de anlamaya yardım edebilir: “Bugüne kadar Türkiye’ye giriş yasağı konulan DEAŞ’lıların sayısı 76 bin. Sınır dışı edilen DEAŞ’lıların sayısı 7 bin 550, hapishanelerimizde şu anda bin 149 DEAŞ’lı militan var. Suriye’deki DEAŞ kamplarından kaçıp ülkemiz tarafından yakalanan ve hapishanelere konulan DEAŞ’lı sayısı da 270.

Fırat Kalkanı Harekatı’nda da El-Bab’da 3 bin 500 DEAŞ’lı etkisiz hale getirildi. Bunlar DEAŞ’la mücadele değil mi? Dünyada DEAŞ’la mücadeleyi Türkiye kadar güçlü bir şekilde veren bir ikinci ülke var mı?”

DEAŞ lideri Bağdadi defterinin kapatılması şüphesiz Barış Pınarı Harekatı sayesinde mümkün oldu. Şimdi harıl harıl yeni senaryolar, yeni Bağdadiler üzerinde çalışılıyor. Ama bilinen gerçek şu; Batı, Türkiye’yi kolay kolay rahat bırakmaz. Proje örgütler ve liderler dönemi kapanmış değil!

Kurtuluş Tayiz/Star

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir