Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Nisan 26, 2024

Kucakta otur, sakal yol

Yine bir Türkiye klasiği gerçekleşti. Bu ülke, bilmem kaçıncı defa içeriden hançerlendi. Maskeler bir defa daha düştü. Bizden olduklarını iddia edenler, yine bize düşmanlık edenlerle aynı safta buluştu.

HDP’den bahsediyorum. Çünkü, HDP yine HDP’liliğini yaptı!

Yalancılar, iftiracılar, Türk ve İslam düşmanlarından yana tavır koydu. TBMM’de Ak Parti, CHPMHP ve İyi Parti, ABD Temsilciler Meclisi’nin skandal kararına karşı birleşti. Hep birlikte kınadı, reddetti ve yok hükmünde saydı. HDP ise “Ben bu işin içinde yokum” tavrı içine girdi. “Hayır” için el kaldırdı.

Bu tavrı ile ABD’yi kınamak yerine dolaylı destek verdi.

Samimi olsaydı eğer, ABD’deki bu karara karşı en ön safta HDP’nin yer alması gerekirdi. Çünkü, Osmanlı’ya ihanet eden Ermeniler, en büyük zulmü Kürtlere karşı yaptı. Gidin Van’a bakın; kalıntıları halen duruyor. Taş üstünde taş, baş üstünde baş bırakmadılar. Annelerin karınlarındaki bebekleri süngülediler. Osmanlı’nın Kürt tebasını camilere doldurup ateşe verdiler.

Arşivler o dönemde yaşanan büyük katliamın belgeleri ile dolu. HDP’liler de biliyorlar bunu. Ama üzerini örtmeyi tercih ediyorlar. Çünkü samimi değiller.

Adeta bu ülkenin tekerine çomak sokmak, düşmanlık etmek için kurulmuşlar. Her fırsatta bunu gösteriyorlar.

***

Biliyorsunuz TBMM, Fetullah Gülen denen alçağın iadesi için de bir ortak metin hazırlamıştı. Altına Meclis’te grubu bulunan bütün partiler imza attılar. HDP, o zaman da aynı tavrı gösterdi. Kaçtı, kayboldu, Gülen’e dolaylı destek verdi.

Bu konuda daha pek çok örnek verilebilir…

TBMM, ülkenin milli menfaatlerini korumak için ne zaman bir adım atsa, HDP karşısında yer alıyor. Hiçbir zaman milli ve yerli bir fotoğraf karesi içine giremiyor.

Peki ne yapıyor?..

Türkiye’ye gelen yabancı heyetlere ülkeyi şikâyet ediyor. Uluslararası toplantılarda Türkiye karşıtı bildirilerin altına imza atıyor. Dünyanın her yerinde ülke aleyhine gündemler oluşturmaya çalışıyor. Bize düşmanca bakan kim varsa onlarla kol kola girip aynı fotoğraf karesi içinde boy gösteriyor. Hiçbir zaman bu ülkeye ait bir parti görüntüsü vermiyor HDP. Yok bizimle ve ülke değerleriyle bir ilgisi.

***

Nerede bir terörist var, HDP onun yanında. Kimler terör örgütüne destek için toplanıyorsa, HDP orada.

Ne zaman polise ve askere karşı taşlı, sopalı, molotoflu bir saldırı gerçekleşiyorsa HDP’liler o fotoğraf karesinin içinde.

Zaten mensuplarının çoğu da terör destekçiliğinden cezaevinde.

HDP, kucağımızda oturan ama sürekli olarak sakalımızı yolan bir yapı. Bu ülkeye zarar verebilmek için elinden ne geliyorsa onu yapıyor.

Bakın son zamanlarda ortaya koyduğu görüntüye: Türkiye’den çok ABD menfaatlerine hizmet ediyor. Türk’ten çok Alman, İngiliz ve Fransız seviyor. Mehmet’ten çok Coni ile Hans’la anlaşabiliyor. Adeta emperyalizmin bir uç karakolu gibi!

HDP, Türkiye’deki bir siyasi parti. Ancak Türkiye’nin partisi değil.

Buna rağmen, yıllardır bir tiyatrodur sürüp gidiyor. HDP’liler, “Biz Türkiye’nin partisiyiz” diye ortalıkta geziyorlar. Hadi oradan… Bari samimi olun da kandırmayın bu milleti.

Emin Pazarcı/Akşam

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir