Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Nisan 25, 2024

Barolar Birliği’nde Neler Oluyor

Barolar Birliği Genel Başkanı Metin Fayzioğlu son günlerde bazı barolara ters işler yaptı. Neler yaptı bir bakalım.
Hükümetin hazırladığı ve diğer muhalefet partilerinin de görüşlerine sunduğu yargı reformu paketine destek verdi.
Külliyede yapılan Adli Yıl açılış törenine katıldı.
15 Temmuz darbe girişimine karşı görüşler açıkladı.
”Eğer Türkiye bir iç savaşa sürüklenseydi Maçka’dan İskenderun’a hattın doğusu uçuşa yasak bölge ilan edilecekti ve Türkiye’den Sevr Anlaşması’nın sözde büyük Ermenistan’ı, sözde büyük Kürdistan’ı koparılacaktı” dedi.
Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin revize edilerek sürdürülebilir olduğu düşüncesinde olduğunu söyledi.
‘Ben devleti destekliyorum’ dedi…
Ve… Fincancı katırlarını ürküttü.
Gözleri Erdoğan düşmanlığından başka Türkiye’ye yönelik başka düşmanlıkları görmemekte direnenleri yerlerinden hoplattı. Onlar için Erdoğan düşmanlığı, hepsinin önüne geçiyordu. Türkiye ne olursa olsundu ama Erdoğan olmasındı. Hemen bir karşı propaganda başlatıldı. Feyzioğlu da ‘yandaş’ mı olmuştu ne? Hal edilmeliydi. Sen nasıl olur da iktidarın görüşlerine yakın görüşler açılar, davranışlarda bulunursun diye kellesi alınmak istendi. 12 baro, genel kurul toplanmasını istedi. Amaçları Metin Feyzioğlu’nu düşürmekti.

Bunun üzerine 35 baro da Feyzioğlu’na destek açıklaması yaptı. Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu da bu baroların olağanüstü genel kurul taleplerini reddetti.
Bu baroların yönetimlerinde kronik bir darbeci zihniyet var.
Nasıl bir kusur işlemişti Metin Feyzioğlu? Herhangi bir siyasi partiye katılmamıştı. Bir siyasi partiye açık destek vermemişti. Barolar Birliği Başkanlığı makamını rencide edecek bir davranışta bulunmamıştı. Herhangi bir skandala adı karışmamıştı. Yasaları ihlal edecek bir davranış göstermemişti. Neydi bu darbeci zihniyetli barolara kazan kaldırtan şey? Sadece onlara uygun olmayan düşünceler açıklamıştı.

İşte bu zihniyet hep demokrasiden bahseder ama kendi gibi düşünmeyeni hemen aforoz etmeye kalkar. Bu konuda da farklı davranmadı. Kendileri gibi düşünmüyor diye kendilerinin de tabi oldukları Barolar Birliğinin seçilmiş başkanını düşürme çalışması başlattı.
Halbuki Barolar Birliği Olağan Genel Kuruluna 1,5 yıl kalmıştı. Biraz sabırlı davranıp orada Feyzioğlu’na oy vermezler, aleyhine propaganda da yaparak seçilmesini engellemeye çalışabilirlerdi. Bu da demokratik bir yol olurdu. Ama onların böyle bir sabrı ve tahammülü yoktu. CHP den de aldıkları işaretle düğmeye bastılar. Demokrasiyi hiç ağzından düşürmeyen bu darbeci zihniyet bir kez daha deşifre oldu.
Bana gelince; her düşüncesine katılmamakla birlikte Feyzioğlu’nun görüşlerini bu haysiyet cellatlarına aldırmadan cesurca açıklamasını destekliyorum. Ülkesinin yanında yer alma tutumunu benimsemiş bir aydın ve kanun adamı olmasından dolayı kendisini kutluyorum.
Sırf görüşlerini açıladı diye kendisine karşı linç kampanyası başlatanlara ise yuvarlanmakta oldukları uçurumda yollarının açık olmasını diliyorum.
Firuz Türker

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir