Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlahi Dinlerin Teopolitiği: Din Adına 4 Dünya Siyaseti

1. Izdırap Teolojisi: Tüm politik Teolojisi, sözumona insanlığın lehine sanılan, ama sadece kendi inananına fidyeci kurtarıcı olan ve İsa Mesih’in kanlı haçına dayanan Evanjelistlerin bakışı. Evanjelik teopolitigi esas alan Trump yönetimi, tabii olarak girdiği her yeri büyük ayartıcı şeytanın mekanı Babil kabul edecek ve acımadan büyük tutkuyla her yeri yerle bir ederek tek mekan olan Göksel Kudüs’ün inşasını ve Mesih’in ikinci gelişini bekleyecektir.
……
2. Seçilmişlik Teolojisi: En büyük Kutsalının Kafir Babilliler tarafından lekelenmesine peygamberlerinin tutsak edilmesine ses çıkarmayan , Kutsal gördüğü şehrinin yabancı ellerde (Romalılar, Müslümanlarda) sözüm-ona kirletilmesine ve tecavüz edilmiş sayılmasına göz yumup bunun Tanrıyı tahrik ederek öfkelendireceğine bunun için tekrar eski günlerdeki gibi Yahudiye büyük nimetler ve dünya ile mesih bahşedileceğine inanan Yahudi siyonist anlayışı..
..
3. Umut Teolojisi: tüm şimdiki ve müstakbel politik umutlarını Hz. Ali’nin velayetinde Hz. Hüseyin’in Kerbela’daki şanlı şehadetinde bağlayan İmameti, Kerbela merkezli ve onun etrafındaki dar çemberden ayrılmayarak dairesel olarak girdiği ve gittiği her yeri Yezidin mekanı kabul edip aç-susuz bırakıp gizli ve beklenen Mehdiye odaklayan anlayış..

4. Reel Politik Teoloji: Tüm teolojisini beşerin oyun eğlence dolu hayatını ihya ve inşa etmeyi esas alan, gittiği her yeri İslam’ın öz malı gören Fatihlerin, Osmanlı ecdadımızın çizgisi.. Gönülleri Fethettiği insanların yaşadığı her şehri Medine’ye entegre edeceğini bilen, gavur kalanları bile kendine hayran eden ve her daim yad olunan, özlenen; tüm tutku, umut ve azamet beklentisi Rıza-i Bari olan BÜYÜK VE KLAS DURUŞ. ..
PROF. DR. MUSTAFA ALICI

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir