Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Mart 29, 2024

Başkan Erdoğan’dan 29 Ekim mesajı!

Türkiye Cumhuriyeti 96 yaşında… Törenler kapsamında devlet erkanı Anıtkabir’i ziyaret etti. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir özel defterini imzalayarak, “Barış Pınarı Harekatı ile terör koridorunu dağıtarak kararlılığımızı bütün dünyaya gösterdik. Ruhun şad olsun” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlet erkanı, parti liderleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Anıtkabir’i ziyaret etti. Aslanlı Yolun ardından Atatürk’ün mozelesine çelenk bırakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Başkan Erdoğan, Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Başkan Erdoğan Anıtkabir özel defterini imzalayarak şu mesajları paylaştı:

Aziz Atatürk, bugün millet olarak büyük bir heyecanla Cumhuriyetimizin 96’ıncı yıl dönümünü kutluyoruz. Bu gurur günümüzde zatıaliniz ve istiklal harbimizin tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Bağımsızlığımıza ve milli bekamıza yönelik saldırıların arttığı bir dönemde, kurtuluş savaşımızı zafere taşıyan direniş ruhuyla mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz.

9 Ekim’de başlattığımız ve başarılara imza attığımız Barış Pınarı harekatıyla Suriye sınırı boyunca kurulmak istenen terör koridorunu dağıtarak kararlılığımızı tüm dünyaya gösterdik.

Ruhun şad olsun.

ANKARA’DAKİ TÖRENLER

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde tebrikatı kabul edecek Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Cumhuriyet Bayramı kabul törenine ev sahipliği yapacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi önündeki bando konserinin ardından TBMM’den Ulus’taki Birinci Meclis Binası’na Cumhuriyet Bayramı Kortej Yürüyüşü düzenlenecek.

Kaynak: Akşam

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir