Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Mart 29, 2024

Kılıçdaroğlu’nun endişeleri

Kemal Kılıçdaroğlu oldukça endişeli! Ben söylemiyorum; CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz öyle diyor.

Bu endişelerini zaman zaman kendisi dillendiriyor. Kimi zaman da kamuoyu ile paylaşmak için parti yetkililerine açıklamalar yaptırıyor. Kemal Bey, Suriye konusunda sürekli olarak endişeler içinde. Fırat Kalkanı Operasyonu ve Zeytin Dalı Operasyonu öncesinde de hayli endişeliydi. Bunları kamuoyu ile paylaşmıştı. Her iki operasyonun da başarı ile sonuçlanması sonucu, daha önce söylediklerini unutup, tavır değiştirdi.

Şimdiki endişesi de Güvenli Bölge ile ilgili…

CHP’nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, bu endişeyi açıkça dillendirdi. “Türkiye’nin, Fırat’ın doğusuyla ilgili kendi başına yapmakta olduğu birtakım tasavvurların tehlikeli sonuçlar doğurabileceğinden endişe duyuyoruz” dedi.

Nedir o tasavvur?

T.C. Başkanı Erdoğan açıkladı. ABD’ye Eylül sonu, Ekim başına kadar süre verdi. “İki hafta içinde sonuç çıkmazsa, kendi harekât planlarımızı devreye sokacağımızı” ifade etti.

Kılıçdaroğlu, Çeviköz ve CHP sözcüleri işte bundan endişe duyuyor! Kendi planlarımızı uygulamaya sokmamızın “tehlikeli sonuçlar doğurabileceği” düşüncesi içindeler!

İyi güzel de kendi planlarımızı devreye sokmazsak ne yapacağız? Başkaları tarafından yapılan ve bizi tehdit eden planlara mı teslim olacağız?

Çeviköz ve Kılıçdaroğlu ne demek istiyor anlayamadım!

Dert bizim derdimiz. Sıkıntı bizim sıkıntımız. Tehdit edilen ve geleceği ipotek altına alınmaya çalışılan biziz. Başımızda kimsenin umursamadığı, bakmak zorunda bırakıldığımız 4 milyona yakın Suriyeli var.

Soruna kimse çözüm bulmuyor, hatta sıkıntı daha da büyüme tehlikesi gösteriyorsa, elbette biz adım atacağız.

CHP’nin ne demek istediğini, ne yapmaya çalıştığını gerçekten anlayamadım! Çekiç Güç’te olduğu gibi ABD’ye tamamen teslim olup, kendi kendimizi hançerlememizi mi istiyor? Yoksa, bölgeyi emperyalistler ve başka aktörlere bırakıp, sırt üstü yatmamızdan mı yana?

Biz bunu en sıkıntılı dönemimizde yapmadık. Mustafa Kemal önderliğinde Milli Mücadele veren bir milletiz biz. Şimdi, endişe ve korkulara boğulup teslim mi olacağız?

***

Elbette uğraşıyoruz, ABD ile görüşmeler yapıyoruz. Birlikte hareket etme arzumuzu her fırsatta ortaya koyuyoruz.

Ama olmuyor işte!..

Amerika, güvenliğimizi tehdit eden, Türkiye üzerine hesaplar yapan bir terör örgütünü “müttefik” olarak görüyor. Onlardan vazgeçmeyeceğini ve birlikte hareket etme arzusu içinde bulunduğunu her fırsatta ortaya koyuyor.

Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar yeni açıkladı. Güvenli Bölge konusunda ABD’nin “gönülsüz olduğunu” ve “sürecin yavaş işlediğini” net bir dille ifade etti.

Gücümüzü ortaya koyduk, o gücün gölgesini müzakere masasına yansıttık ve Amerika’yı bu noktaya getirdik. “Giremezsiniz” dedikleri yere askerimizi soktuk. İHA ve helikopterlerimizle kontrol altına aldık.

Ama bu yetmiyor bize; daha fazlasına ihtiyacımız var.

Yine gücümüzü ortaya koyacağız, yapmıyorlarsa biz yapacağız.

Kemal Bey ve CHP, ABD’ye teslim olmamızı istiyorsa eğer, onu yapamaz bu millet!

Emin Pazarcı/Akşam

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir