Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Salı, Nisan 23, 2024

Hadi yalancılar, buna da bir kulp bulun!

Hatırlayalım, “İstanbul’daki harami düzenine ve israfa son vereceğiz” demişlerdi.

Ekrem Müdafa İmamoğlu daha da ileri gitmişti: “Genel sekreterin üç makam aracı var; yazlık, kışlık, baharlık… Seçimi kazanırsak bu üç makam aracıyla birlikte binlerce lüks makam aracını Yenikapı’da teşhir edeceğiz.”

Seçimi kazandılar.

Dediklerini yaptılar: Yenikapı’ya birtakım araçlar yığdılar.

Hayır, aralarında “makam aracı” denilebilecek bir araç yoktu… Yenikapı alanında sergilenen tek makam aracı, İBB Başkanvekili Hüseyin Aksu’nun “ödünç” olarak gönderdiği süper lüks araçtı…

Gazeteciler bu durumu sordular.

Hüseyin Aksu ne cevap verdi, biliyor musunuz? “Gündemimiz şu an farklı…”

Binlerce “lüks makam aracı”ndan bahsediyorlardı ama Yenikapı alanına getirebildikleri araç sayısı 700 civarındaydı.

Baktık, Ekrem Müdafa İmamoğlu’nun sözünü ettiği “yazlık, kışlık ve baharlık” lüks makam araçlarını görebilir miyiz diye…

Göremedik…

Çünkü İmamoğlu yalan söylüyordu.

Genel sekreterin üç makam aracı yoktu. Emrine tahsis edilmiş tek araç vardı… Hüseyin Aksu’nunki gibi “ultra lüks” filan da değildi… Evi, belediyeye yakın olduğu ve işine yürüyerek gittiği için çoğu zaman onu da kullanmıyordu. (Ekrem İmamoğlu kaç kez iddiasını ispatlamaya davet edildi ama kulağını üstüne yattı. Şimdi genel sekreter Hayri Baraçlı’ya önemli bir iş düşüyor. “Harami düzeni kurmuşlar” diye hakaretler yağdıran ve “yazlık, kışlık, baharlık makam araçları var” diyen Ekrem İmamoğlu’nu mahkemeye verip, dediklerini ona yedirmek, hem de “yalancılığını” mahkeme eliyle tescil etmek.)

Peki, ne vardı Yenikapı alanında?

Bol miktarda “hizmet aracı…”

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne ait pikaplar, mini hizmet otomobilleri, hasta nakil aracı, kamyonet, ambulans, cenaze nakil aracı…

Evet, “cenaze nakil aracı…”

Bu araçları teşhir etmeye utanmadılar. (İddiaları şuydu: “Binlerce makam aracı…” Yenikapı alanına yığdıkları 700 küsur araç arasında toplasan 10 tane makam aracı çıkmazdı. 16 milyonun gözlerine bakarak yalan söylediler, tabii yine utanmadılar.)

Ekrem Müdafa İmamoğlu hem İstanbul’daki müthiş araç israfından bahsediyor, hem de 4 Ağustos günü 990 araç kiralamak için 16 milyon liralık yeni bir “ihale” yapıyor.

Soruyorsunuz:“Hani israf vardı? O zaman niye 990 araçlık yeni bir ihale yaptınız?”

Cevap şu: “Sergilediğimiz çoğu aracın kiralama dönemi sona ermişti. Onları iade edip yerine yenilerini alacağız…”

Bakın Esenler Belediye Başkanı Tevfik Aksu ne diyor?

“Yenikapı’ya çektiğiniz araç sayısı 730. Gelen tepkiler üzerine araçları geri çektiniz. 730 tane hizmet fazlası araç tespit ettiniz. İSKİ’ye 997 araç neden aldınız? Bizim dönemimizde 1400 liraya kiralanan araç yeni dönemde 3340 TL’ye kiralanmış. Yani bizim 3 katımıza kiralanmış. O zaman bunları da gönderin. Bundan sonra insanların ayağına hizmet götürmeyecekseniz, evde bakıma muhtaç insanlara hizmet götürmeyecekseniz bütün araçları alın. Zaten sizin insanlara hizmet gibi bir derdinizin olmadığı ortaya çıktı.”

Dikkatinizi çekerim:

İmamoğlu’nun “israf düzeni” dediği dönemde araç kiralama bedeli 1400 TL…

Seçim kazanıyor, “israf düzenini sona erdiriyor” ama aynı araçları 3340 TL’ye kiralıyor…

Peki, bu nasıl oluyor?

Hadi yalancılar, buna da bir kulp bulun!

Ahmet Kekeç/Star

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir