Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Salı, Nisan 16, 2024

Yasin-i Şerif’li Çalgı Çengi

Hakkında FETÖ’cülükten 2016 yılında soruşturma açılan Ekrem İmamoğlu’nun “gelir-gelmez” ilk icraatları şunlar oldu:

BİR– İBB’nin veri tabanını (yetkisiz ve “güvenlik soruşturmasından” geçmemiş kişilere)kopyalatmak…

Bu acayip icraat, neyse ki mahkeme engeline takıldı.

İKİ– İki avukat görevlendirip, dört gazetecinin “susturulmasını” sağlamak…

Ekrem İmamoğlu, hoşa gitmeyen gazetecileri susturmak için, illegal “Basın Konseyi”yle iş tutuyor.

Bu kuruluş, biliyorsunuz, 12 Eylül darbesinin bir ürünü olarak doğdu ve darbecilere nazire olsun diye “konsey” ismini aldı.

Kendini mahkeme yerine koyarak suç işleyen bu kuruluş, 2000’li yılların başında FETÖ’nün kontrolüne girdi. Kripto FETÖ’cüler açısından hâlâ cari ve işe yarar bir kuruluştur.

ÜÇ– İstanbul Büyükşehir Belediyesi tabelasının üzerine “TC” rumuzunu çakmak…

Böyle yaparak, acayip “Kemalist” bir eylem koymuş oluyor. PKK’dan aldığı oyları “TC”rumuzuyla mı aklayıp paklayacak?

Oysa refiki belediyelerde yıllardır “TC” ibaresi kullanılmıyor…

En Kemalist bilinen Eskişehir ve İzmir belediyelerinde bile böyle bir uygulama yok.

Ne demek istiyor Ekrem Efendi? “En eklektik benim” mi demek istiyor? Bu nasıl bir kafadır! Bu nasıl bir “kendini gösterme çabası”dır! Bu nasıl bir sahteciliktir!

Kendisi bilir… Yarın “ortaklıkları” bozulduğunda PKK ve HDP’lilere bunun hesabını nasıl vereceğini, “TC”yi nasıl tevil edeceğini kendisi düşünsün.

DÖRT– 37 yıldır devam eden ve Ramazan aylarının en kayda değer kültür etkinliği haline gelmiş geleneksel “Dini Yayınlar Fuarı”na son vermek.

Bu fuar Ekrem İmamoğlu’nu niçin rahatsız eder?

FETÖ’nün, daha doğrusu FETÖ’yle iltisaklı yayınevlerinin ve kimi mahfillerin bu fuardan rahatsız olduklarını öteden beri duyup duruyorduk.

FETÖ, iç işleyişini denetleyemediği organizasyonlara iyi gözle bakmaz. Hadi bunu anladık… Ekrem İmamoğlu’na ne oluyor? Bu arkadaşımız niçin dini yayınlar fuarından rahatsız?

Durumuna açıklık getirmek için şöyle diyebilir: “İşletmeci mantığıyla baktığımız için, bu etkinliği esnaf açısından kârlı görmedik, umum istek üzerine bu yıl fuarı kaldırdık…”

İyi de, her şey para mıdır kardeşim?

Her şey kârlılık mıdır?

BEŞ– Ramazan konserleri…

Evet, yanlış okumadınız. “Gelir gelmez” dini yayınlar fuarını kaldıran Ekrem İmamoğlu’nun beşinci icraat kaleminde “Ramazan konserleri” yer alıyor.

Konserler için Maltepe sahili ayrılmış…

Koliva, Paul Dwyer&The Bandits gibi “Ramazan’ın ruhuna” uygun sanatçılarımız, Maltepe sahilinde “halkımızla” buluşarak, Ramazan’ın ruhuna “en uygun” etkinliği gerçekleştirecek.

Fakat küçük bir sorun var…

İcabında “Yasin-i Şerif” okuyarak bazı dindar gönüllerde taht kuran Ekrem İmamoğlu’nun küçük bir problemi var… Yasin-i Şerif okuyup “göz boyadığınızda” her şeyi halletmiş olmuyorsunuz: İnsan hiç değilse Ramazan konserlerinin saatine hassasiyet gösterir. Yani, teravih saatine konser koymaz.

Hem Yasin-i Şerif, hem teravih saatinde çalgı çengi…

Oluyor mu yani Ekrem Efendi!

HAMİŞ
Hakkında FETÖ’cülükten “soruşturma” açılmış Ekrem İmamoğlu, kamuoyuna “sinirleri alınmış, sakin adam” rolü oynuyor. İnanmayın. Yüzündeki ifade, “hoşgörü maskesi”dir. Bu yazıdan sonra yine avukatlarını devreye sokup “susturulmamı” isteyecektir.

Ahmet Kekeç/Star

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir