Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Mart 29, 2024

Star Gazetesi Yazarı Yakup Köse: Usulsüzlük İncelemelerini Reddeden Başkan, Mehmet Gürdal’ın Eşi Müberra Gürdal

31 Mart yerel seçimlerinde oy kaydırılma skandalının ortaya çıkmasının ardından başta İstanbul ve Ankara olmak üzere bir çok ilde sandıklara itirazda bulunuldu. İstanbul’da AK Parti’nin itirazlarını reddeden seçim kurulu başkanı hakkında ortaya çıkan detay ise dikkat çekti.

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’nin İstanbul’daki usulsüzlük incelemelerini reddeden seçim kurulu başkanı, Star Gazetesi yazarı Yakup Köse’ye ceza veren Mehmet Gürdal’ın eşi Müberra Gürdal olduğu ortaya çıktı.

Gazeteci Yakup Köse, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı bilgide, “Usulsüzlük incelemelerini reddeden seçim kurulu başkanı, ben ve Şehit Halil Kantarcı dahil 33 Müslümana ceza veren Mehmet Gürdal’ın eşi Müberra Gürdal. Hep aynı vesayet.” ifadelerine yer verdi.

AK Parti’nin usulsüzlüklerin ortaya çıkmasının ardından yaptığı itirazlar İstanbul’da 7 ilçede kabul edilmiş ve oyların tekrar sayılması kararlaştırılmıştı. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanlığı, CHP’nin itirazlarını kabul ederek oy sayımını durdurma kararı almıştı. YSK ise İstanbul’da alınan kararın ardından acil bir toplantı gerçekleştirerek, oy sayımının devamına karar vermişti.
Star
Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir