Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Nisan 25, 2024

Önce Müslümanları Şeytanlaştırdılar

Önce Müslümanları şeytanlaştırdılar.
Ve sen sesini çıkarmadın belki onlara hak verdin ve onlar gibi konuştun.
Sonra birer birer ülkelerini işgal etmeye başladılar.
Sen yine sesini çıkarmadın onlara hak verdin ve onlar gibi konuştun.
Ülkeleri yaşanmaz hale getirilen Müslümanlar yurtlarından ayrılıp onların ülkelerine gitti ve aşağılandı tartaklandı, denizin ortasında ölüme tek edildi, önlerine jiletli teller gerildi.
Sen yine onlar gibi düşündün. Senin ülkene de geldikleri için kızdın. Onları hor gördün. Diğerlerinin Müslümanlara yaptıkları uygulamayı reva gördün.
Sonra Müslümanların inançlarına, Peygamberlerine hakaretler ettiler, aşağıladılar; sen yine onlar gibi düşündün ve bunu fikir özgürlüğü sandın.
Şimdi Kendi ülkelerinde Müslümanların camilerini mescitlerini yakıyor, camlarını kırıyor, kutsal kitapları Kur’an-ı Kerim’i parçalayıp yerlerde sürüyor, Müslümanlara şiddet uyguluyor, hatta toplu katliam yapıyorlar.
Ve sen yine onlar gibi düşünüyor, Müslümanların bunu hakkettiğine inanıyor ve oraları (bu arada senin ülkeni de) terk etmeleri, kendi cehennemlerine dönmeleri gerektiğini savunuyorsun.
Çok uzak olmayan bir günde onlar gelip senin ülkeni de bombalayabilirler. Bu ihtimal dahilindedir ve zayıf bir ihtimal de değildir. Çünkü bu ülke de Müslüman bir ülke üstelik ona çeşitli nedenlerle husumet beslemektedirler.
İşte o zaman senin onlara hak vermiş olmanın bir yararı olmayacak. Müslüman olmayabilirsin, Müslümanları en az onlar kadar sevmiyor, beğenmiyor da olabilirsin. Ama senin Müslüman bir ülke vatandaşı olman yeterli olacak. Hiç bir bomba Bir Müslüman’la Müslüman olmayanı ya da Müslümanlığı sevmeyeni ayıracak kabiliyete sahip değildir.
Ve ben de bütün bunları boşu boşuna yazmış oluyorum.
Firuz Türker

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir