Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Çarşamba, Nisan 24, 2024

Gezi Provokatörleri İmamoğlu İçin Tehdit Etti!

31 Mart yerel seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından İstanbul’da CHP’nin sandıklarda imza attığı usulsüzlük skandalı patlak verdi. CHP’nin adayı İmamoğlu, skandalların patlak vermesinin ardından sandıktaki usulsüzlüğü kabullense de yeniden sayımı engellemek için partilileri “nöbet” adı altında sokaklara davet etmişti. Bu çağrıdan günler sonra Geziciler’in sosyal medya hesabından YSK’yı tehdit eden skandal bir açıklama geldi. Sosyal medya hesabından atılan tweette,”Mazbatayı siz mi verirsiniz, biz mi gelelim?” ifadelerine yer verildi.

İstanbul’da CHP’nin sandıktaki usulsüzlük skandalları gündeme bomba gibi düştü. Tam 319 bin 500 geçersiz oy olduğunun ve AK Parti’nin 17 bin 410 oyunun diğer partilere verildiği gerçeğinin belgeleriyle ortaya çıkmasının ardından AK Parti yönetimi, oyların sağlıklı bir şekilde sayımı ve akıllardaki soru işaretlerinin giderilmesi adına gerekli yasal işlemleri başlatılacağını duyurdu.

SOKAK ÇAĞRISI

Yüz binlerce oyun geçersiz olduğunu kabullenen fakat gerçeğin ortaya çıkması adına gerekli hukuki adımların atılmasından korkan İmamoğlu, partilileri “nöbet” adı altında seçim kurullarına çağırdı. İmamoğlu’nun bu provokatif çağrısıyla; şüphelerin giderilmesi adına resmi makamlarca atılacak olası bir adım halinde partilileri kışkırtıp oyların yeniden sayımını engelleme peşinde olduğu düşünülüyor.

GEZİCİLER HAREKETE GEÇTİ

Bu çağrıdan günler sonra gezideki provokatörlerin sosyal medya hesabından YSK’yı tehdit eden bir açıklama geldi. Tweette, “Mazbatayı siz mi verirsiniz, biz mi gelelim?” ifadelerine yer verildi.

KENDİNİ BAŞKAN İLAN ETTİ

Oldubittiyle kendini başkan ilan ederek olası bir yeniden sayımda farklı sonuç çıkması halinde algı yaratma ve provokasyon peşine düşen İmamoğlu, onca usulsüzlüğe ve oy hırsızlığına rağmen sosyal medya hesabına “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı” yazdı.

gunes.com
Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir