Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Mart 28, 2024

Sana Bu Aklı Kim Verdi Fatih Altaylı: Ülkeyi Kumarhane Cennetine Çevirelim

Fatih Altaylı haddini aşarak devlete, Türkiye’ye en kolay yoldan döviz girişinin sağlanması için 90’lı yıllardaki gibi “ülkeyi kumarhane cennetine çevirelim” aklını verdi.

Bugünkü yazısında ahlaksızca bir teklifte bulunan Fatih Altaylı, “Türkiye 1990’lı yılların ortasına kadar bir kumarhaneler cennetiydi. 5 yıldızlı otellere kumarhane açma izni verilmiş, tüm oteller bu haklarını kumar baronlarına devretmişti. Neredeyse tüm kentlerde, büyük kentlerin tüm mahallelerinde dört bir yanımızı kumarhaneler sarmıştı.” diyerek kriminal bir suç olan kumarı normalleştirmeye çalıştı.

AHLAKSIZ TEKLİF: KUMAR TURİZMİNE YÖNELELİM

Altaylı’nın kumar teklifi ısmarlama mı, kumar baronlarından gelen akıl mı, yada başka bir neden mi bilinmez ama bu skandal teklifi yazarken verdiği yol haritası planlı olduğunu açığa çıkarıyor. Devletin ahlaksızca para kazanmasını isteyen Altaylı yazısında, “Ama biz yönetim anlayışı olarak denetleyici ve düzenleyici olmayı değil, yasaklayıcı olmayı daha kolay bir tercih olarak gören yapıda olduğumuz için kumarhaneleri yasaklama ve kapatma cihetine gittik. Ülke için ciddi bir döviz, maliye içinse çok ciddi bir vergi kapısı olabilecek bir sektör bir anda buharlaşıverdi.” diyerek para için yüz kızatıcı bir suça devleti teşvik etti.

TÜRKLERİN DEĞİL, YABANCILARIN GÜNAHINA GİRİN!

Ekonomik krizde olduğumuzu iddia eden Altaylı, kumarı bir turizm çeşidi olarak gördüğünü, ve para harcayacak kitleyi ülkemize o karanlık 90’lı yıllardaki gibi tekrar getirerek önemli bir gelir sağlayacağımızı savundu. “Kumarhaneleri Türk vatandaşlarına kapalı tutalım” diyerek şirin gözükmeye çalışan Altaylı, para için neler yapabileceğini göstermiş oldu.

(gunes.com / Haber Merkezi)

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir