Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cumartesi, Nisan 20, 2024

Levent Gültekin Din Simsarı Kesildi ve Ezan-ı Muhammediye’yle Alay Etti

Eski Türkiye’nin din simsarlarına özenen Levent Gültekin, terör propagandası yapan T24 haber sitesinden Şirin Payzın’a verdiği röportajda Ezan-ı Muhammediye ile alay etti ve yok saydı.

Levent Gültekin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bir avuç sapkın kadının Taksim Meydanı’nı işgal ederek Ezan-ı Muhammediye’ye yaptığı saldırıyı Avrupa’yla eşgüdüm içinde ve terör propagandası yayınlar yapan T24’e yorumlarken olayı saptırma stratejisi güttü.

ŞARLATAN GÜLTEKİN: EZAN KUTSAL DEĞİLDİR

Gültekin, eski Türkiye’nin şarlatanları gibi bir üslup kullanarak dini kaynaklarda ezanın kutsal olduğuna dair bir ifade bulunmadığını iddia etti.

Ezanın kutsal olmadığını iddia eden Gültekin, “Ezana bir kutsallık atfedilemez. Ezan kutsal değildir. Yalan söylüyorlar. Bizi habire bir köşeye sıkıştırıyorlar. Orada kutsal olan ibadettir. Ezanın nerede kutsal olduğu yazıyor? Bir ayette mi, bir hadiste mi, dinin herhangi bir kaynağında mı yazıyor” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ERDOĞAN’A “SANA NE EZANDAN” DEDİ

Levent Gültekin, Türkiye düşmanlarından paye alabilmek için Başkan Erdoğan hakkında da haddini aşan sözler sarfetti. Ezan-ı Muhammediye’ye yapılan saldırıya tepkisini koyan Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alarak küstah bir şekilde “sana ne ezandan” dedi.

İŞTE EZANLA ALAY EDENLER HAKKINDA AYET

Kur’an-ı Kerim’de ezan ile ilgili yer alan bu ayet Levent Gültekin gibilerden bahsediyor:

Onlar (inkârcılar ve münafıklar), siz birbirinizi namaza çağırdığınızda (ezan okunduğunda) onu alay ve oyun (konusu) edinirler. Bu, gerçekten onların akıl erdirmeyen bir topluluk olmaları yüzündendir.

(Maide Suresi 58. ayet)

(gunes.com / Haber Merkezi)

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir