Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Nisan 19, 2024

Ertuğrul Özkök, Binali Yıldırım Röportajındaki Skandalı Böyle İzah Etti

Binali Yıldırım ile yaptığı röportajı çarpıtıp kamuoyuna sunarak bir skandala imza atan Ertuğrul Özkök, gelen tepkiler üzerine akla mantığa sığmayan bir açıklama yaptı. Özkök skandalla ilgili, ‘Yazının kısaltılmasıyla farklı anlam çıkmış’ savunmasında bulundu.

Cumhur İttifakı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler üzerine bir röportaj yapan Ertuğrul Özkök, Yıldırım’ın vergi konusundaki sözlerini, çarpıtarak servis etti.

Yıldırım’ın “İstanbul, Türkiye’de ödenen vergilerin yüzde 49’unu toplarken, bu gelirden yüzde 10 pay almaktadır. İstanbul’un toplanan vergilerden aldığı pay artmalıdır.” sözlerini, ”İstanbul’dan daha vergi almamız lazım” şeklinde servis eden Özkök’e Yıldırım’dan yalanlama geldi. Yıldırım, ”Tam aksine, İstanbul çok vergi ödüyor; az pay alıyor” dedi.

AKLA, MANTIĞA UYMAYAN İZAHAT

İmza bıraktığı skandalı bugünkü yazısına taşıyan Ertuğrul Özkök konuya ilişkin, ”’İstanbul’dan daha fazla vergi almamız lazım’ bölümü kısaltılırken sanki İstanbullu vatandaşa yeni vergi konacak gibi bir anlam çıkmış” ifadesini kullandı.

Ancak Özkök’ün iddiasının aksine, ”İstanbul’dan daha fazla vergi almamız lazım” ifadesi gazetenin birçok bölümünde kullanıldı.

Öte yandan gazetecilik ve genel yayın yönetmenliği tecrübesine sahip Özkök’ün, ‘defalarca zikredilen’ basit bir yazım hatası gibi gösterme gayreti ise dikkatlerden kaçmadı.

Star

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir