Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cumartesi, Nisan 20, 2024

‘Bu Kritik Virajda Safları Sıklaştıralım’

AK Parti’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım: Bu kadar kritik bir virajdan geçerken, birileri bizim tökezlememizi beklerken sandıkta söz söyleyen milletin gücüne ihtiyacımız var. O yüzden çağrım şudur: Safları sıklaştıralım.

'Bu kritik virajda safları sıklaştıralım'

 

Ak Parti’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım, yazarımız Hikmet Genç’in sorularını yanıtladı. 

Toplumun her kesimine dokunabilen, en katı muhalifin bile kendisine sert sözler sarf edemediği bir siyasetçi… Evet, Binali Yıldırım ile buluşmak üzere Ümraniye’de gittiğimde bunu bir kez daha müşahede ettim…  Öylesine yoğun bir programı var ki, kısa bir süre sohbet edebilmek için uzunca bir süre beklemek zorunda kaldım. Bu süre zarfında dışarıda gezindim. Yoldan geçen vatandaşlarla ayaküstü konuşma fırsatı buldum.

MUHALİFLERİ DE SEVİYOR

En ilginç olanı ise şuydu: Orada görüştüklerimin büyük bir çoğunluğu sevgi ve saygıyla yaklaştı. Lakin beni gazete ya da televizyondan tanıyan ve fakat karşıt görüşlü olan bazı vatandaşlar da yanıma geldi. Bana, yüzüme karşı en sert eleştiride bulunan o vatandaşlar, mevzu Binali Bey’e gelince aynı sertlikten eser kalmıyordu. “En katı muhalifin bile kendisine sert sözler sarf edemediği siyasetçi” derken bunu kastediyorum…

Belki sahiciliği, belki mütebessim hali, belki müthiş mizahi gücü, belki çalışkanlığı, belki iş bitiriciliği, belki yaptığı hizmetler…

Belki de hepsi. Velhasıl karşıt fikirde olanı da dâhil olmak üzere “Binali Yıldırım’a yönelik bir muhabbet bu ülkede…

Çok az insanda bulunan bir haslet bu. Yoğun programı arasında sağ olsunlar beni ağırladılar. Kısa ama çok keyifli bir sohbet oldu.

***

‘Çılgın projeniz var mı’ diye sorulduğunda; ‘İstanbul’un çılgın projesi benim’ demiştiniz esprili üslubunuzla. Türkiye sizi ‘dev projelerin adamı’ olarak biliyor. İstanbul için en hazırladığınız en önemli proje hangisidir? 

Yine aynı cevabı vereceğim… Çünkü bizim 500 bin istihdam hedefimiz de, turizmdeki 22 milyon hedefimiz de, 955 kreş hedefimiz de daha çok üreten, daha çok kazanan, daha güvenli, çocuklarımızın daha rahat büyüyeceği bir İstanbul ana hedefine yürümek için mihenk taşı olacak projeler.

MİLLETİMİZ SÖZÜNÜ SÖYLER

Kanal İstanbul projesini önceliyor musunuz? Hızlandıracak mısınız? 

Ülkenin milli güvenlik meselesi olan Kanal İstanbul, boğazımızın selameti için şarttır. Boğaz, devasa tankerlerin geçişine izin vererek güvenlik riski almaktadır. Kanal İstanbul, ülke ekonomisine yeni bir dinamo olacaktır. Bunu bazen çarpıtıyorlar, ‘rant projesi’ diyorlar. Kanal İstanbul, bir çözümdür. Bu proje hayati öneme sahip ve mutlaka gerçekleşecektir.

Tüm seçmenlerin oyuna talibim dediniz. Siyasetin doğası bunu zaten söyler. Peki, Binali Yıldırım’ın tüm seçmenleri ikna edecek özel bir çağrısı var mı?  

Bizim milletimiz demokrasiye inanır, söz hakkını kullanması gerektiğini düşünür. Katılımın düşük olacağına inanmıyorum. İstanbul’u yönetecek kişiyi belirlemek için, daha iyi hizmet almayı seçmek için, bu şehrin geleceğinde belirleyici olmak için hepimiz sandığa gideceğiz, gitmeliyiz.

Kırgınlıklar, küskünlükler olabilir.  Biz vatandaşımızın beklentisini yükseltmişiz. Bize gönül koymuşlar ise, milletimiz çok iyi biliyor ki onaracak da, eksikliği giderecek de yine biziz… Bu kadar kritik bir virajdan geçerken, birileri bizim tökezlememizi beklerken sandıkta söz söyleyen milletin gücüne ihtiyacımız var. O yüzden çağrım şudur: Safları sıklaştıralım.

Toplumda farklı fikirlerdeki çok geniş kitlelerin sevgisini kazandınız. Seçilirseniz 31 Mart akşamı bir balkon konuşması yapar mısınız? 

Tabii ki milletime bir teşekkür konuşması yapacağım. Ama bunu balkon konuşması, salon konuşması vesaire diye etiketlendirmek istemem.

aksam.com.tr

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir