Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Salı, Mart 19, 2024

Bedir 624… Çanakkale 1915…

1. Her galibiyetini BEDR’e her mağlubiyetini UHUD’a her fethini MEKKE’ye benzeten sayıca ve teçhizatça hep gâvurun üstün olduğu ama her savaşta galip gelen bizim ŞANLI ORDUMUZ var..
2. ALLAH’ın vaat ettiklerini gelecek İdeali yapan varlık sebebi yapan bizim DEVLETİMİZ var!
3. Allah’ in meleklerle desteklediği Hz. Peygamber’in (sav) ak sancağı gibi üzerine Allah (Ak Hilal) ve Peygamberini (Ak Yıldız) nakşeden asla yere düşürmediğimiz bizim Gazi BAYRAĞIMIZ var!
4. Bu yüzden ki Uhud Savaşı’nda sahabe çocuklarının ayaklarının üzerine dikilmesi gibi bizim bütün 15’lilerimiz kınalı kuzularımız ÇOCUKLARIMIZ koşa koşa savaşa gitti.
5. Bu yüzden ki “Resulullah’a bir şey oldu mu ondan haber verin diye soran şehit sahabe hanımları gibi Vatan ve din giderse geride bir şey kalmaz diye bebeklerini geridekilere bırakıp savaşa kosan bizim KADIN MÜCAHİDELERİMİZ var!
6. Bu yüzden ki “Üzülme Allah bizimle” diyen Hz. Peygamberi (sav) örnek alan savaşta soba borusunun üzerine “Allah bizimle” yazan ve Peygamberinin( sav) adını alan bizim MEHMETÇİĞİMİZ var!
7. Zira BİZİM YETİM BAŞINI DA OKŞAYAN AZAN GAVURU DA TEPELEYEN BİR PEYGAMBERİMİZ VAR!
8. Zira gavura karşı barışta İZZETLİ savaşta ACIMASIZ olun , MÜSLÜMANA ŞEFKATLI VE MERHAMETLİ OLUN DİYEN BİR KİTABIMIZ var!
9. Dininin tarihini kendisine kader bilen Şanlı TARİHİMİZ var.
10. Son olarak; ALLAH’IN dostlarını DOST, düşmanlarını DÜŞMAN belleyen AZİZ MİLLETİMİZ VAR! ….Bu İRFANI kaybedersen ey evlat her şeyini kaybedersin!

(Prof. Dr. MUSTAFA ALICI)

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir