Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cumartesi, Nisan 20, 2024

Türkiye Düşmanları Bir Kart Daha Öne Sürdü

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile CHP’nin ittifakı resmen açıklandı. HDP İzmir İl Eş Başkanı Kadir Baydur, “İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığı için Tunç Soyer’i destekleyeceğiz. Kararımız bu konuda net” ifadelerini kullandı.

Zincirlerini kıran Türkiye’nin en kritik virajı olan yerel seçimler yaklaşırken bundan rahatsız olan batı, bir kartını daha meydana sürdü. Terör örgütüne çalışan HDP, CHP ile seçim ittifakı yaptığını açıkladı.

“ÇİZDİĞİMİZ PROFİLE EN UYGUN ADAY”

CHP ile HDP’nin arka kapılar ardında yürüttüğü ve aylardır milletten gizlenen sinsi plan kamuoyuna duyuruldu. Amerika’nın Sesi’ne konuşan HDP İzmir İl Eş Başkanı Kadir Baydur, Tunç Soyer hakkında “Bizim çizdiğimiz profile en uygun aday Tunç Soyer olduğunu söyleyebiliriz rahatlıkla” ifadelerini kullandı.

“TUNÇ SOYER İÇİN SOKAK SOKAK, MAHALLE MAHALLE GEZECEĞİZ”

HDP’li Baydur, “Tunç Soyer aynı zamanda sadece bizim değil, İzmir emek ve demokrasi güçlerinin de ortak kabulüdür. Bu konuda hem bize hem CHP İzmir İl Örgütü’ne hem de CHP Genel Merkezi’ne çevrelerden talepler gitmiştir. Bundan da bilgimiz var” diye konuştu.

Baydur, “Halk toplantıları yaparak, ilçe ilçe, mahalle mahalle gezerek neden Tunç Soyer’i desteklediğimizi açıklayacağız ve sandığa kitlemizi bu şekilde taşıyacağız” dedi.

“KURUMSAL İTTİFAKIMIZ YOK”

HDP’li Baydur tam destek verecekleri CHP ile, “Resmi olarak kurumsal anlamda bir ittifakımız yok. Biz bu süreci tabanda ittifak yaparak götüreceğiz” dedi. HDP’li il eş başkanı, “AK Parti ve MHP haricindeki tüm partilerle görüşmeye açığız” dedi.

gunes.com

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir