Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Salı, Mart 19, 2024

Nişanlısı Cemal Kaşıkçı’nın Bilinmeyen Yönlerini Yazdı

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda vahşi bir cinayete kurban giden gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz, cinayetten sonra kaleme aldığı günlükte Kaşıkçı ile ilgili bilinmeyenlere yer verdi.

Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistanlı üst düzey yetkililerce İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda vahşice öldürülmesinin üzerinden aylar geçmesine rağmen, Kaşıkçı’nın bedenine hala ulaşılamadı.

Olaya ilişkin çok sayıda sorunun cevapsız kaldığı dönemde Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz olayların perde arkasını ve yaşananları günlüğünde kaleme aldı.

“AMAN YARABBİ, DÜŞÜNÜLMESİ BİLE KORKUNÇ. BU NASIL VAHŞET!”

Kopernik Kitap’tan çıkan ve içerisinde Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz’in günlüklerinin yer aldığı, “Cemal Kaşıkçı” kitabında Hatice Cengiz, Kaşıkçı’nın cinayetine ilişkin 2 Kasım 2018 tarihli güncesinde, “Cemal… 2 Ekim’de seni orada beklerken başına bir şey geleceğini asla düşünmedim. Asla sana bir şey yapabileceklerini hesap etmedim. Sen de ben de bunu hesap etmedik. Ama planları yapanlar çoktan harekete geçmişler ve iz bırakmadan bir planı hayata geçirmek için kilometrelerce yoldan gelmişler. Orada seni bekliyorlarmış, sen içeri girerken. Aman Yarabbi, düşünülmesi bile korkunç! Düşünemiyor, bunu tahayyül dahi edemiyorum. Bu nasıl bir vahşet, bu nasıl bir cahillik? Nihayetinde sen bir insan ve sen bir cansın. Hiçbirinin olmadığı kadar…” ifadelerine yer verdi.

“ÖNCE BEYAZ EŞYA DÜKKANINA SONRA MOBİLYACIYA GİDECEKTİK”

Cengiz devam eden güncesinde Cemal Kaşıkçı’yla büyükelçilikten çıktıktan sonra neler planladıklarına ilişkin detayları yazdı.

“O gün orada zamanın bir an önce geçmesini, bir an evvel çıkmanı, bir an evvel o lanet olası evrakla gidip evlilik tarihi alacağımız günü iple çekiyordum.” ifadelerine yer veren Cengiz, güncesinde neler yapacaklarına dair detayları da anlattı; Önce değişiklik için beyaz eşya dükkanına, sonra eğer zaman kalırsa mobilyacıya, sonra belki de belediyeye gidecektik. Aklımda bu güzel haberi kutlamak üzere yakın dost ve arkadaşlarımızla bir akşam yemeği planı da vardı, havanın ne soğuk ne sıcak olduğu o gün. Ben yepyeni bir hayat planı kurarken, yepyeni bir umutla, heyecanla beklerken sen son çırpınışlarını veriyordun.”

“AZ AMA ÖZ, AMACA HİZMET EDEN KONUŞANLARDANDI”

Kaşıkçı’nın şahsi özelliklerinden de bahseden Hatice Cengiz, Cemal Kaşıkçı hakkında, “En güzel özelliklerinden biri az ama öz, amaca hizmet eden ve açık konuşmalarındı. Hiç gereksiz iltifat yapmaz, çoğu zaman eleştirmek için bile uzun süre geçmesini beklerdin. İnsanlar arasındaki ilişkilerinde asla ve asla hesap kitap yapmayan, karşısındakinin beklentilerini önceden görebilen, sen ondan bir şey talep etmeden gelebilecek talebi kestiren ve onun için gerekli adımları atacak kadar cesur ve rasyonel bir insandı.” ifadelerini kullandı.

CEMAL KAŞIKÇI’DAN SON MESAJ: EV HARİKA… AYNI SAHİBİ GİBİ

Cemal Kaşıkçı’nın Hatice Cengiz’e attığı son WhatsApp mesajı Hatice Cengiz’in günlüklerinin hemen akabinde ve kitabın son sayfasında yayımlandı.

1 Ekim 2018 gününü 2 Ekim 2018 gününe bağlayan gecede Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı Londra’dan İstanbul’a dönüş yolunda Hatice Cengiz’e,” Şu an uçaktayım, sana geliyorum. Seven, aşık ve tutkulu” mesajını gönderdi.

Cemal Kaşıkçı’nın son mesajı ise, nişanlısı Hatice Cengiz’in temizlediği evi görünce gönderdiği mesaj oldu, “Ev harika… Aynı sahibi gibi.”

İŞTE KAŞIKÇI’NIN NİŞANLISI HATİCE CENGİZ’İN GÜNLÜĞÜNE YANSIYAN ÇARPICI DETAYLAR…

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir