Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Salı, Mart 19, 2024

Kitapta Kdv Sıfırlandı

AKM’nin temel atma töreninde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kitap ve süreli yayın konusunda da bir müjde verdi. Buna göre, gelecek hafta TBMM’de görüşülecek kanunla kitapta ve süreli yayında KDV oranı sıfıra düşürülecek. Erdoğan bu adımı “Dijitalleşmeyle birlikte dezavantajlı duruma düşen yayıncılara destek sağlıyoruz” cümlesiyle özetledi.

Son yıllarda üzerine en çok tartışılan konulardan biri olan ‘kitap ve süreli yayınlara uygulanan KDV’ye ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan çok önemli bir açıklama geldi.

Erdoğan, İstanbul’daki Atatürk Kültür Merkezi temel atma töreninde yaptığı açıklamada kitapta, dergide, gazetede Katma Değer Vergisi’nin (KDV) kaldırılacağını duyurdu.

elecek hafta TBMM’de görüşülecek kanunla kitapta ve süreli yayında KDV oranını sıfıra düşüreceklerini vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:
“Bu hafta kitapta ve süreli yayınlarda KDV oranını sıfıra düşürme uygulaması genişletiliyor. Artık kitapta, dergide, gazetede KDV olmayacak.

Böylece dijitalleşmeyle birlikte dezavantajlı duruma düşen yayıncılara destek sağlıyoruz.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’tan KDV paylaşımı

Cumhurbaşkanı Erdooğan’ın açıklamalarının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulundu.

Albayrak mesajında, “Cumhurbaşkanımız müjdeyi verdi. Dijital yayınlarla rekabette yayıncılarımıza büyük destek sağlıyoruz. Kitap, dergi, gazete gibi basılı yayınlardaki KDV oranını sıfırlıyoruz. Tüm yayıncılarımıza ve gençlerimize hayırlı uğurlu olsun” ifadesine yer verdi.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir