Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Salı, Nisan 23, 2024

Kalın’dan ABD’ye Münbiç Uyarısı

Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD ile varıla Münbiç mutabakatına değinerek “ABD’ye bir kez daha çağrı yapıyoruz. Münbiç’te oyalama taktiklerinin kimseye faydası olmayacak. İki müttefik olarak artık yol haritasının ivedilikle, daha fazla gecikme olmadan hayata geçirilmesi hem ikili ilişkilerimiz hem bölgenin güvenliği hem de Suriye’deki süreç açısından büyük önem arz ediyor” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki kabine toplantısı saat 15.30’da başladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Kalın’ın konuşmalarından öne çıkanlar:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, güvenli bölgeyi görüşmek üzere ABD’ye gidiyor. Münbiç ve Fırat’ın doğusunda da benzer bir modelin uygulanması için bizim temel beklentimiz, bölgenin kontrolünün Türkiye’de olması.

Fırat’ın doğusunda Bu bölgeden Türkiye’ye dönük herhangi bir tehdidin, terör riskinin tekrar husule gelmesine asla müsade etmeyeceğiz.

Gerek Amerikalılarla gerek Ruslarla görüşmeye devam deceğiz. Güvenli bölge konusunda kararlı olduğumuzu tekrar ediyoruz.

ABD’ye Münbiç uyarısı

ABD’ye bir kez daha çağrı yapıyoruz. Münbiç’te oyalama taktiklerinin kimseye faydası olmayacak. Münbiç mutabakatının hayata geçirilmesi gerektiğini buradan tekrar ediyoruz.

İki müttefik olarak artık yol haritasının ivedilikle, daha fazla gecikme olmadan hayata geçirilmesi hem ikili ilişkilerimiz hem bölgenin güvenliği hem de Suriye’deki süreç açısından büyük önem arz ediyor.

ABD ile “güvenli bölge” konusunda anlaşma olduğu yönündeki haberler gerçeği yansıtmıyor bu konuda müzakereler devam ediyor.

Amerikalılarla konuştuğumuz şekilde yol haritasının hayata geçirilmesi noktasında Ruslarla da mutabık kaldık.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir