Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Nisan 26, 2024

Yarıyıl Teknokamp

Hobilim Akademi ve Öncü Eğitimciler 21 Ocak – 01 Şubat 2019 yarıyıl tatilinde çocuklara teknoloji dolu bir program sunuyor. 8-10 ve 11-14 yaş grubundaki çocuklar geleceğin teknolojisiyle tanışacaklar. “Kendin Yap” mantığına dayanan Maker Hareketi temelinde tasarlanmış atölyelerle Kodlamadan 3D tasarıma, Sanal gerçeklikten(VR) Artırılmış gerçekliğe(AR), 3D yazıcıdan Robotiğe Makey Makey projelerinden Akıl oyunlarına eğlenceli bir sürü atölye çocukları bekliyor.
Hobilim Akademi’den yapılan açıklamada şöyle denildi: “Teknolojinin, tüketen değil üreten bir nesil için öğrenilmesi ve verimli kullanılması gerekir. Çocuklar bilgisayarları, tabletleri, akıllı telefonları sadece oyun için kullanmaktan vazgeçip teknolojiyi en verimli nasıl kullanacaklarını öğrenecekler. Meraklı, üretken, yaratıcı, hayal gücü yüksek, geleceğin toplumuna hazır, teknolojiyle üretmeyi bilen çocukların geleceğine inanan herkesi “Yarıyıl Tekno Kampa” a bekliyoruz. “
Teknokamp Atölyelerinde İşlenecek Programlar
Sanal Gerçeklik: Çocuklar VR gözlük nasıl yapılır ve nasıl kullanılır öğrenecek, sanal ortamda gezegenleri tanıyacak ve tarih, coğrafya bilim ve sanat dallarına ait bilgileri eğlenceli yoldan öğrenecekler. Bu atölye sonunda her öğrencimizin vr gözlükleri olur.
Artırılmış Gerçeklik: Akıllı telefonla veya tabletle artırılmış gerçekliği nasıl kullanacaklarını öğrenecekler. Tasarım yapacak, tarih, coğrafya bilim ve sanat dallarına ait bilgileri eğlenceli yoldan öğrenecekler.
Robotik: Öncelikle Robotiğin alt dalları olan mekanik, elektronik, tasarım ve yazılım alanlarında temel bilgileri öğrenip sonrasında kendi robotlarını kodlayacaklardır. Sonrasında öğrencimize her öğrencimizin bir robotu olur.
Kodlama: Algoritma mantığını öğrenip, Scratch ve benzeri programları kullanarak kodlama yapabilecekler.
3D Tasarım: Öğrencilerimiz tasarımın temellerini öğrenip hayallerini tasarlamak için ilk adımları atmış olacaklardır.
3D Yazıcı: Bu atölyede öğrencilerimiz 3D yazıcıların çalışma prensiplerini öğrenip kendi tasarımlarını basabilecekler.
Makey Makey: Günlük hemen her nesneyi dokunmatik yüzeye çeviren bu aletle hayal gücünü kullanarak kendi projelerini yapabilecek.
Akıl Oyunları: Akoyaka Games’in kutu oyunlarıyla aklını oynatmanın en eğlenceli yollarını öğrenecek.
Teknokamp ile ilgili daha geniş bilgi için: 0(505) 109 00 88 ve www.hobilimakademi.com

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir