Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Salı, Nisan 23, 2024

Sonsuza Kadar Bekleyemeyiz!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yakutiye Buz Hokeyi Salonu’nda AK Parti Erzurum Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısında konuştu

İşte AK Parti’nin Erzurum adayları:

Erzurum Büyükşehir Belediyesi: Mehmet Sekmen
Aşkale: Ahmet Yaptırmış
Aziziye: Muhammet Cevdet Orhan
Çat: Melik Yaşar
Hınıs: Erdoğan Eren
Horasan: Abdülkadir Aydın
Karaçoban: Sedat Gümüş
Karayazı: Sedat Karaduman
Köprüköy: Osman Belli
Narman: Burhanettin Eser
Oltu: Celal Çelebi
Olur: Tahsin Oktay
Palandöken: Muhammet Sunar
Pasinler: Ahmet Dölekli
Pazaryolu: İbrahim Şahin
Şenkaya: Yavuz Bedir
Tekman: Mustafa Ergin
Tortum: Ömer Hancı
Yakutiye: Mahmut Uçar

MHP’nin destekleneceği ilçeler;

İspir: Ahmet Coşkun (MHP)
Uzundere: Hilmi Aktoprak (MHP)

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

KORKAKLAR ZAFER ANITI DİKEMEZ

Biz darbecilere karşı dururken sen Bakırköy Belediyesi’nde kahveni yudumluyordun. Bay Kemal sen korkaksın korkak. Korkaklar zafer anıtı dikemez.

Mısır’da darbe yaptılar o günden bu yana darbeyi yapanlarla görüşmedim. Şimdi Venezuela’da böyle bir girişim var. Nerede olursa olsun darbecilerle yan yana olmayacağız. Demokrasinin gereği sandığa saygıdır. Sanıkta milli irade var, cumhur var. Bay Kemal onlarla beraber. Darbecilerle beraber olmayacağız.

CUMHUR İTTİFAKINI VE PARTİMİZİ ZAFERE ULAŞTIRACAĞIZ

Türkiye’nin neresinde bir Erzurumlu varsa bunlar inşallah cumhur ittifakının yanındadır.

AK Parti kurulduğu günden beri Erzurum’da partimize demokrasimize hizmet etmiş tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. 2004 yılından beri belediyelerimizde görev yaparak Erzurum’a hizmet etmiş tüm kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum.

Erzurum’un bu seçimlerde de tercihini hizmet siyasetinden gönül belediyeciliğinden yana kullanacağına inanıyorum biz Erzurum’u çok sevdik inanıyorum ki Erzurum’da bizi çok sevdi. Onun için bu seçimlerde AK Parti kadroları cumhur ittifakı olarak Erzurum’da daha çok çalışıp bir kez daha partimizi zafere ulaştıracaklardır.

Cumhur ittifakı ile kurduğumuz gönül birlikteliğini hep birlikte yücelteceğiz. Türkiye’de siyasetin ölçüsünü hizmet haline getiren AK Parti’dir.

ERZURUM’A MÜJDE

Son 16 yılda Erzurum’a 23 buçuk katrilyon yatırım yaptık. Eğitimde 3418 adet yeni derslik kazandırdık. Atatürk Üniversitesi bünyesinde açık öğretim fakültesini ve ikinci devlet üniversitesi olan Erzurum Teknik Üniversitesini kurduk.

Şimdi 10 bin kişilik bir kapalı spor salonunu Erzurum’da yatırım programına aldık. İnşallah bu salonla birlikte artık baskette de inanıyorum ki Erzurum çok daha farklı bir şekilde ileri gidecek.

Aziziye’ye Aşkale’ye Oltu’ya Uzundere’ye gençlik merkezleri inşaa ettik. Sağlıkta 24’ü hastaneden oluşan toplam 92 adet sağlık kuruluşunu kazandırdık.

Şimdi size bir müjde veriyorum. Daha önce farklı bir şekilde düşünülen ama şimdi 1200 yataklı Erzurum şehir hastanesini şehir merkezine kazandırıyoruz.

Emekli ve gazilerimiz için 5 bin toplu konut inşa edeceğiz. Erzurum’a 5 adet baraj, 13 adet gölet inşa ettik.

Erzurum’daki çiftçilerimize tarımsal destek verdik. Şimdi seçim döneminde birileri gelecek size sürekli hizmet getirilmediğini söyleyecek ama siz onlara Erzurumluların diliyle söyleyeyim şu cevabı vereceksiniz; ‘Öyle diyisen de gardaş ya öyle değilse…’

İSİMLER FARKLI OLSA DA SENARYO HEP AYNI

Erzurum’da 31 Mart’ta önce millet önce memleket diyor muyuz? İşte benim yoldaşım Erzurum budur.

Bu şehir özgürlüğün kıymetini iyi bulur. Millet olarak her dönemimiz mücadele ile geçmiştir.

Birliğimizi beraberliğimizi bağımsızlığımızı sarsmaya çalıştılar. Ortada görünen örgüt isimleri farklı da olsa senaryo hep aynı. Amaç Türkiye’ye diz çöktürmekti, başaramadılar. Suriye sınırında olanların gerisinde Suriye değil Türkiye hesapları var.

Biz bu teröristleri Cudi’de gömdük, Kandil’de gömdük Tendürek’de gömdük. Gabar’da gömdük, onlar çukur açtı biz onları çukura gömdük. Gömmeye de devam edeceğiz.

BİRKAÇ AY İÇİNDE YAPILMASINI BEKLİYORUZ

Bizi birilerinin Suriye’ye davet etmesine gerek yok biz zaten 1998’de Adana mutabakatı ile bunu imza altına aldık. 35 milyar doları biz harcıyoruz, onlar hala titriyor. Daha önce Fırat Kalkanı ve Zeytin dalı harekatlarımızda bunun işaretini vermiştik. Sabrımız sınırsız değildir. Bize verilen sözlerin yerine gelmesini sonsuza kadar bekleyecek değiliz. Güvenli bölge sözünün birkaç ay içinde yerine gelmesini bekliyoruz.

www.gunes.com.tr

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir