Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Nisan 19, 2024

Demirtaş’sız Olmaz Mı?

Liberal gazeteci Ali Bayramoğlu Saadet Partisi’ne yakın TV5 kanalında Emre Bağce ile yaptığı “Serbest Görüş” programında HDP derin devletinin hapisteki Selahattin Demirtaş’ı tasfiye ettiğini söyledi.

Bayramoğlu program esnasında öyle acıklı ifadeler kullandı ki sanki hapiste yatan şahsın çağrısıyla sokaklara çıkan hainler o gün 52 Kürt vatandaşımızı öldürmemişler.

İzleyicilerin adeta zekâsıyla alay eden o ifadelere bir bakın:

“Derin HDP Demirtaş’ı tasfiye etti. HDP’nin sorunu Türkiye’li olmak ile Kürt hareketi içerisindeki ağır baskıyı yaşıyor olması. İnşallah demokratik istikamete giderler. Çok ağır baskı altındalar…Bir anlamda derin HDP Demirtaş’ tasfiye etti çünkü Demirtaş,  HDP’nin Kandil’den de, başka siyasi Kürt örgütlerinden de özerk olmasını savunuyor”

Şimdi sokaktaki vatandaş soruyor ne yani, oturup Bayramoğlu gibi mahpus Demirtaş’a ağıt mı yakalım? Adalet yerini bulsun, o gün olanlardaki mesuliyeti muhakeme edilsin, demeyelim mi?

Anlaşılan o ki Selahattin Demirtaş’ın bir biçimde parlatılması gerekiyor. Serbest iken tv ekranlarında saz çaldırıp sevimli göstereceksin. Yok, eğer yolu mahpushaneye düşmüşse bu sefer de oturup ağıt yakacaksın. Demirtaş’sız olmaz yani.

Türk aydını vatandaşına kulak vermesi, adalet yerini bulsun demesi gerekmiyor mu?

MÜŞFİK KADİR

 

 

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir