Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Mart 28, 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sinemacıları Beştepe’de Ağırladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde sinema sektörü temsilcileriyle görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, sinema yasasını imzaladığı görüşmede eğlenceli anlar da yaşandı. Erdoğan’a, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın başrolü Oktay Kaynarca’ya dizide “reis” diye hitap edildiği hatırlatıldı. “Burada bir tane reis var” diye yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın esprili yanıtı oyuncuyu güldürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sinema sektörü temsilcilerini kabul etti. Mars Entertainment Group (Cinemaximum sinema zinciri) ile ücretler ve haklar konusundaki anlaşmazlıklar Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşüldü.

Sinema yasasını imzaladı

Erdoğan görüşme sırasında yeni sinema yasasını da imzaladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen basına kapalı kabul, 1 saat 10 dakika sürdü.

Biz yasayı çıkardık gerisi sizin

Başkan Erdoğan da “Sektör temsilcileri olarak çok güzel bir söylem birlikteliği oluşturmuşsunuz. Biz yasayı çıkardık artık gerisi sizin işiniz. Bu sektörü, Türk sinemasını tek ele bırakmayın. Buradan Mevlana gibi büyük projeler çıkabilir” diyerek yasayı imzaladı.

Kabule, Birol Güven, Şükrü Avşar, Timur Savcı, Cemal Okan, Muzaffer Yıldırım, Çağrı Özeren, Fatih Aksoy, Necati Akpınar, Kerem Çatay, Mehmet Bozdağ, Serdar Öğretici, Raci Şaşmaz, Şahan Gökbakar, Yılmaz Erdoğan, Mahsun Kırmızıgül, Bülent İnal, Burak Özçivit, Oktay Kaynarca, Ata Demirer, Tamer Karadağlı, Şoray Uzun, Demet Akbağ, Onur Tan, Bahadır Özdener, Elif Dağdeviren ve Şükrü Erol Avcı katıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Üyesi Fecir Alptekin de kabulde yer aldı.

Yenisafak

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir