Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Mart 28, 2024

Üsküdar’da Ak Parti’nin Adayı Kim Olacak?

İstanbul’u kazanmak çok önemli, malum. Çünkü İstanbul’u alan Türkiye’yi alır. Elbette tersi de mümkün. Kamuoyu siyasi partilerin İstanbul’u kazanma mücadelesi üzerine temerküz ederken Üsküdar’ın ehemmiyeti gözlerden uzak tutuluyor gibi.
Üsküdar İstanbul’un nesi olur diye bir sual tevcih olunsa herhalde Üsküdar’ı İstanbul’la ilişkilendirmenin en münasip tabiri; Üsküdar İstanbul’un yavrusudur olsa gerek.

Göz önünde tutulması gereken diğer bir mesele ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikametgâhının bu ilçede bulunması. Şüphesiz Erdoğan için mukim olduğu bir ilçenin belediye seçimlerini kaybetmek hiç de hoş olmayacaktır.
Tebarüz eden bu iki sebepten ötürü Üsküdar’ı kazanmak Cumhurbaşkanı ve partisi açısından birinci derecede öneme haizdir.
En son seçimlerde Üsküdar’da alınan oy oranı bu ehemmiyeti artıran diğer bir durumdur.
Bu meyanda durumdan çıkarılabilecek vazife Ak Parti’nin ne pahasına olursa olsun Üsküdar belediye başkanlığını kazanması gerektiği yönündedir.
Bu iş nasıl olacak? Cevap, yapılması gerekenin en iyisini yapmak. Yani Ak Parti Üsküdar belediye başkanlığını kazanmak için çok önemli bir girişimde bulunarak mevcut belediye başkanından daha tanınmış bir ismi öne sürebilir.
Bu isim Üsküdar’da mukim bir eski bakan olabilir mi? Olmaması için ciddi bir engel yok.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir