Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Salı, Nisan 23, 2024

Operasyon Ertelendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat’ın doğusuna yönelik operasyonun ertelendiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat’ın doğusuna yönelik operasyonun ertelendiğini ifade etti.

Erdoğan, yaşanan gelişmeler dolayısıyla “Fırat’ın doğusunda yönelik operasyon için bir müddet beklemeye geçildiğini ancak bunun ucu açık bir bekleme olmadığını” dile getirdi.

Erdoğan’ın açıklamasından satırbaşları:

-“Sayın Trump’la da yaptığımız görüşme neticesinde bize şunu söyledi; ‘Buradan siz DEAŞ’ı temizler misiniz?’ Biz temizledik, bundan sonra da temizleriz. Yeter ki sizler lojistik anlamda bizlere gerekli desteği verin ve çekilmeye başladılar mı, başladılar. Şimdi hedef bu diplomatik ilişkilerimizi sağlıklı bir şekilde sürdürmek, nasıl ki Cerablus’ta 3 bin DEAŞ’lıyı etkisiz hale getirdiysek, bundan sonra da yine bu terör gruplarını PKK, PYD, YPG hepsini etkisiz hale getirebilecek kabiliyete sahip bir Özgür Suriye Ordusuna ve Mehmetçiklere sahibiz”

-“Obama döneminde yaşanan sorunlar kötü bir miras olarak Trump’a kaldı. Trump ile Suriye meselesinde pek çok noktada aynı görüşü paylaştığımızı gördük.”

– “Gelişmeler Fırat’ın doğusundaki operasyonda bizi bir müddet daha beklemeye yöneltti ama bu ucu açık bir bekleme değil. Önümüzdeki aylarda Suriye sahasında PKK ve DEAŞ kalıntılarını ortadan kaldıracak bir harekat tarzı izleyeceğiz, bu böyle bilinsin.”

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir