Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Mart 29, 2024

“Nefret Suçu” İşleyen Siirt Müftüsü Kime Hizmet Ediyor?

Provokatörler iş başında…

Dün geceden bu yana sosyal medya ortamlarında paylaşılan Siirt Müftüsü Ahmet Altınok’a ait görüntüler büyük tepki çekti. Siirt’te yayın yapan yerel bir medya grubuna konuşan Müftü Altınok, Odatv’de çıkan bir yazıyı gerekçe göstererek isim vermeden adeta “ölüm fetvası” denebilecek açıklamalarda bulunuyor.

Diyor ki Müftü Altınok:

“Charlie Hebdo davasında olsun, Efendimiz döneminde Ka’b Bin Eşrefler olsunsürekli Müslümanları dilleriyle istihza ederek, alay ederek, kampanyalarla, bir takım algı operasyonlarıyla hakaret eden insanların hiçbirinin yanına kar kalmamış bu yaptıkları biliyorsunuz. Ben inanıyorum ki toplum vicdanında, nezdinde bunlar yine mahkum olacaklardır. Ve özür dilemeye davet ediyorum bu beyefendileri. Çünkü tevbe kabul edilir biliyorsunuz ölmeden önce.”

Müftünün bu açıklamaları neden yaptığı bilinmiyor. Kime ve hangi amaca hizmet ettiği ise belirsiz. Türkiye’nin seçim sathı mahaline girdiği bir dönemde kaos ortamı oluşturmak isteyenlerin ekmeğine yağ sürecek bu açıklamalar ne kadar kritik ve tehlikeli bir dönemeçten geçtiğimizi gözler önüne seriyor.

Türkiye son yıllarda zor ve kritik dönemlerden geçiyor. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığında görevli, toplumu din konusunda aydınlatma görevi bulunan bir müftünün tehdit dili kullanmasını nasıl izah etmek gerekiyor? Birilerinin kaos planına müftü efendi nasıl alet olabilir?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş bakalım bu duruma ne diyecek?

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir