Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Mart 29, 2024

CHP Darbeci Ve Terörist Müttefiki

Başkan Erdoğan, CHP’yi darbeci ve teröristlere yol arkadaşlığı yapmakla suçladı: Ana muhalefetin başı FETÖ’cüleri aklıyor, PYD’yi meşrulaştırıyor, onlara ‘çiçek çocuk’ muamelesi yapıyor.

Parti grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin son dönemde peş peşe gelen saldırılarına ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a yapılan hakarete çok sert bir şekilde cevap verdi. Erdoğan konuşmasında şu mesajları verdi:

YENİLİR YUTULUR DEĞİL

“Kavgacı ruh ile muhalefet olmaz. Türkiye’nin son 16 yılda üstesinden gelemediği tek sorunu işini doğru düzgün yapamayan ana muhalefet partisine sahip olamamasıdır. Hele hele Milli Savunma Bakanımıza yapılan hakaretler yenilir yutulur değildir. Aynı ifadelerle bunlara cevap vermek, zaten bizim haddimize değil. Türkiye’nin son 16 yılda mesafe alamadığı en büyük sorunu işini doğru düzgün yapan bir ana muhalefet partisine sahip olamamaktır. Milli savunma Bakanımıza yapılan hakaretler yenilir yutulur hakaretler değildir. Bu edep yoksunu kişilerden ne yazık ki ana muhalefetin genel başkan yardımcısı var veya sıfatı nedir bilmiyorum bilmeme de gerek yok, bu adamlarla ana muhalefet politika yapıyor. Gerek vekillerimiz, gerek teşkilatlarımız bunu milletimize iyi anlatmalı. Milletimiz de bunlara 31 Mart’ta demokratik dersi sandıklarda versin.”

DERSİ YARGIDA VERECEĞİZ

“Bunlar yeri gelir terör örgütü ile el ele kol kola yürürler, onların diliyle konuşurlar, onların ağzıyla bu vatana, millete saldırırlar. Yeri gelir teröristlerin ileri gelenlerini bakarsınız cezaevine gider ziyaret eder. Eline geçen her fırsatı bölücü yandaşlarını aklamak için kullanana ana muhalefet partisi milletimizin önündeki en büyük engelidir. Bunlar kabinemizin milli savunma bakanına bu şekilde saldırabilme edepsizliğini yapmışlardır. Bunlara gereken dersi yargıda vermek durumundayız, vereceğiz de. Önce tazminat sonra ceza.”

ŞU ANDA AÇIKLAMIYORUM

“Ana muhalefet ve bölücü terör örgütünün uzantısı bütçe görüşmelerinde kötü bir sınav vermiştir. Asıl karın ağrılarının farkındayız. Bu yüzden onların hakaretlerini dikkate almıyoruz. Terör baronlarından icazet almadan tek bir kelime edemeyeceklerini iyi biliyoruz. Şu anda açıklamıyorum ama bugün yarın sizlere bu konuda da önemli müjdeler verebiliriz Bizim asıl merak ettiğimiz CHP’nin rahatsızlığıdır. Bu bütçeden niçin CHP vekilleri rahatsızlık duyuyor. CHP sözcüleri neden bölücü terör örgütünün uzantıları ile neden aynı dili kullanıyor? Anlaşılan CHP’liler seçim ittifakı kurarak Meclis’e taşıdıkları bölücü terör örgütünün uzantıları ile teşviki mesai yaparak onlara benzemeye başladılar. Bütçe ile ilgili dişe dokunur tek bir söz bulamıyorsunuz. Onun yerine bol hakaret, hamaset, yalan, iftira var. Sokak çetelerine övgü var. Bir tanesi çıkmış bütçe yerine kendinden, kendi egosundan bahsediyor. Diğeri Gezi olaylarının tetikçisini aklamak için kullanıyor.”

ÖRGÜTÜN YANINDALAR

“Kurban eti dağıtılırken şehit edilen Yasin Börü’den hiç bahsetmeyen bu şahıs, yargımızın verdiği kararları eleştirerek safını da ortaya koyuyor. Siz değil misiniz çocuk katilleri? Kadınların katilleri, yaşlı nice insanların katilleri? Bu CHP bu örgütün yanında yer alıyor. Bu CHP desteklenen parlamentodaki temsilcilerinin yanında yer alıyor. Kime ne anlatıyorsunuz. CHP’lilerine bu eşbaşkana karşı son günlerde artan muhabbetlerinin kaynağı düşündürücüdür. Bu tablo bizim için sürpriz değildir.CHP’nin son dönemdeki sicilini çok iyi biliyoruz. Ağaç bahanesiyle esnafın dükkanını yağmalayan, polise kurşun sıkan, İstiklal Caddesi’nin, Başbakanlık ofisimize kadar nasıl buralara saldırdıklarını, bombaladıklarını, bira şişeleriyle camide nasıl bulunduklarını iyi biliyoruz. Bunların organizasyonunun içinde Bay Kemal’in nasıl rol oynadığını da gayet iyi biliyoruz.”

CHP’YE FETÖ TEPKİSİ

“Aynı CHP’nin 17-25 Aralık’ta FETÖ’cü alçakların servis ettiği montaj kasetlerini nasıl Meclis kürsüsünde yayınladığını da iyi biliyoruz. 15 Temmuz’da tankların arasından danışıklı dövüşle geçip Bakırköy Belediyesi’nden kahvesini yudumlayarak izlediğini de gayet iyi biliyoruz. Beyefendiye haber verilmemiş, ona da haber verilmemiş. Biz TV’lerde bunu duyurduk, milyonlar meydanlara döküldü. Beyefendiye öçel davetiye çıkaracakmışız. 7 Ağustos’taki tüm bunlara rağmen kendisini davet ettim. Cumayı cumartesiye bağlayan akşam beyefendinin oradan katılacaklarına dair haber geldi. Geldi hayatında görmediği katılımı gördü. O süreç de fazla uzun sürmedi. Birkaç gün sonra tekrar saldırmaya başladı.”

RUHUNDA BİRLİK YOK

“Bunların ruhunda birlik beraberlik yok. Bunların ruhunda sürekli olarak ülkenin barışına bombayı atmak var. CHP’nin başındaki zatın bölücü terör örgütü mensuplarına nasıl cici çocuk, çiçek çocuk muamelesi yaptığını ekran ekran gezerek YPG’yi nasıl meşrulaştırmaya çalıştığını da gayet iyi biliyoruz. Kendini milletinin üzerinde görenin sonu CHP gibi olur. 16 yılda girdiğimiz 14 seçimden de zaferle çıkmayı başardık.”

TEŞKİLATTAN GECELİ GÜNDÜZLÜ BİR ÇALIŞMA BEKLİYORUM

“Her seçimde milletimiz için en doğru adayla çıkma gayretindeyiz. Şu ana kadar 74 belediye başkan adayının ismini ilan ettik. Hedefimiz Ocak ayının ortasına kadar bu süreci büyük oranda tamamlayıp mahalli seçimler manifestomuzu paylaşmaktır. Kalan adaylarımızı açıkladığımız andan itibaren teşkilatlarımızdan geceli gündüzlü bir çalışma bekliyorum. Bir AK Partili gibi davranmaktır tek yapmanız gereken. 31 Mart yerel yönetimlerde tekrar tek başımıza iktidarımızı ilan etmeye var mıyız?”

ABD’NİN SURİYE’DEN ÇEKİLME KARARI

PUTİN İLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞECEĞİM

‘Koalisyon, Suriye’den beraber mi çekilecek yoksa ABD tek başına mı çekilmiş olacak?’ sorusu üzerine Erdoğan, “Amerika üzerine düşeni yaptı, açıkladı ama Fransa’da Macron’un yapmış olduğu açıklama daha farklı. Onun için biz şu anda Sayın Trump’ın yaptığı açıklamaya bakıyoruz ve onunla bu süreçteki iş birliğimizi sağlıklı şekilde devam ettiriyoruz. Bu arada, bugün yarın bir grup arkadaşımın Moskova ziyareti olacak. Moskova ziyaretindeki gelişmelere göre daha sonra benim de Sayın Putin ile bir görüşmem olacak. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile büyük ihtimalle yüz yüze görüşeceğim”

Meclis Başkanımızın adaylığı noktasında istifaya gerek yok

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. ‘TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için istifa süreci netleşti mi?’ sorusuna Erdoğan, “Meclis Başkanımızın adaylığı noktasında istifa nereden çıktı? Öyle bir şey var mı? Dersinizi iyi çalışmamışsınız. İstifaya gerek yok. Milletvekilliği süreci, bir belediye başkanı seçilinceye kadar aynen devam eder. Meclis

Başkanlığında da durum aynıdır” diye konuştu. Yıldırım’ın aday olması ve seçilmesi halinde istifa etmesi gerekeceğini ifade eden Erdoğan, “Ondan önce istifaya gerek yok. Parlamento ise şu anda nasıl başkan yardımcısı vasıtasıyla veya yardımcıları vasıtasıyla yürütülüyorsa aynı şekilde yürütülür” değerlendirmesinde bulundu. ‘Adaylık açıklaması 2018’de mi olacak?’ sorusuna, Erdoğan, “Yakındır, 29 Aralık’ta olabilir. Size bu müjdeyi vermiş olayım” karşılığını verdi.

TERÖRLE MÜCADELEDE TAVİZ YOK

Grup toplantısındaki açıklaması hatırlatılarak “Acaba bahsettiğiniz, sürpriz bir operasyon şeklinde mi?” sorusunu da yanıtlayan Erdoğan, şunları kaydetti: “Ben ne diyorum? ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ diyorum. Bu ne demek? Sürpriz değil mi? Bu bağıra çağıra olmaz ki. ‘Yarın geliyoruz, hazırlanın.’ denir mi? Terörle mücadelede her an, her zaman ama sürpriz olarak bunlar yapılır. Televizyonlarda izlerken ben bile oradan takip ediyorum. Maşallah şu anda istihbarat teşkilatlarımız koordinatları vermiş ve askerimiz de jetlerle oraları bombalamışlar. İşte son dönemde olanları görüyorsunuz. Bunlar bizim iftihar vesilemiz. İstihbarat bu noktada Silahlı Kuvvetlerimiz nasıl çalışıyorlar. İHA’larımız, SİHA’larımız nasıl çalışıyor? Bunların hepsi ortada. Terörle bu mücadelemizi kararlı şekilde sürdüreceğiz. Bundan taviz yok.” Erdoğan, başka bir soru üzerine, Cumhur İttifakı kapsamında iş birliği yapılacak illerin büyük oranda netleştiğini de söyledi.

Ürdün Başbakanı’nı kabul etti

Başkan Erdoğan, Ürdün Başbakanı ve Savunma Bakanı Ömer er-Rezzaz’ı kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basına kapalı gerçekleşen kabul, 1 saat sürdü.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir