Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Mart 29, 2024

Adana’nın İlçelerinde Son Durum

Adana da Büyükşehir için bütün partiler söz birliği etmişçesine aday ismi açıklamamakta ısrar ediyorlar. Ancak ilçe belediyelerinde de bu durum çok farklı değil. Belli ki Ak Parti ve MHP Cumhur İttifakı olasılığı üzerinde ilçelerle ilgili pazarlık yapıyorlar.
Buna mukabil CHP, HDP ve İyi Parti cephesi ise yine ittifak konusunda arayış içerisindeler. Bu durum muhalefet partilerinin ilçelerde de aday belirleme sürecini sekteye uğratıyor. Öyle ki bugün itibari ile seçime tam olarak 108 gün kaldı. Yani Adana gibi zorlu bir seçim bölgesinde çok az bir vakit diyebiliriz.
Ak Parti’de ve MHP’de aday adayları Cumhur İttifakından ötürü bekleme pozisyonuna geçtiler. Ankara’dan çıkacak karara göre ilçe belediyeleri için kimlerin aday olacağına netlik kazandıracak. Ak Parti’de Abdurrahman YEŞİLTAŞ ve Kasım PAMUK dikkat çeken isimler.
MHP’ de ise Ahmet ERDOĞAN, Şeyhmus UÇAR ve Mustafa Uğur KIZIL dikkatleri çekiyor. Şeyhmus UÇAR’ın sahada daha fazla halkla iç içe olması kendisini bir adım öne çıkarıyor.
Son günlerde siyasi partilerden merkez ilçe başkan adaylıkları ile ilgili farklı isimlerin gündeme geldiğini işitiyoruz. Özellikle ana muhalefet partisi olan Chp kanadında Zeydan KARALAR ismi Büyükşehir için sesli bir şekilde paylaşılıyor. Zeydan KARALAR’ın boşaltacağı koltuğa partisinden sürpriz bir isim geleceği hususu artık açıktan konuşulmaya başladı.
Bu durumda CHP’de Seyhan için Dr. Ahmet ADIGÜZEL ismi ön plana çıkıyor. Özellikle kozmopolit bir yapıya sahip olan Seyhan için hakla ilişkileri iyi bir başkan adayı diyebiliriz. Kenar mahallere kadar sahada gezen Dr. ADIGÜZEL pozitif vücut dili ile halkın özlediği bir aday profili sergiliyor.
Seyhan için CHP’de dikkat çeken diğer adaylar ise eski vekil İbrahim ÖZDİŞ ve Çukobirlik eski Genel Müdürü Abdullah Sedat DOĞAN. Her ikisi de tecrübe sahibi olan bu iki isim belli ki CHP’de parti içi aday rekabetini üst seviyeye çıkaracaklar.
Çukurova’da Cumhur İttifakının adayları beklemede iken, CHP kanadında Orhan BAYRAM iddialı bir aday adayı olarak sahada geziniyor. Şehir Planlamacısı Ulaş ÇETİNKAYA Çukurova’da koltuk için iddiasını ortaya koyanlardan. CHP’de dikkat çeken diğer bir aday ise Harita ve Kadastro kökenli Hasan ASLAN.
Çukurova için İyi Parti’de Remzi Oğuz YILMAZ, Azime KOCACIK ve Sertaç DURAK güncel isimler olarak görünüyor.
Yüreğir’de Ak Partinin mevcut başkanı Mahmut ÇELİKCAN’ın yanı sıra İrfan TOPAL ve Mehmet SAĞLAM dikkat çeken diğer isimler. İstifa edip aday adaylığını açıklayan ilçe başkanı Ahmet ÇÖZER adaylık için onay bekleyen sürpriz bir isim oldu.
CHP Yüreğir’de Turgay DEVELİ, Orhan BAYRAM ve Ertan SÜMER dikkat çeken isimler. Necmettin ATAY ve İsmet YÜKSEL CHP’nin Yüreğir için diğer iddialı aday adayları. İyi Parti’de ise Yücel BAYRAM ve Ahmet KARA aday adayları arasında yer alıyor.
Sarıçam Cumhur İttifakı olması halinde seçim göstermelik bir duruma geleceği bir ilçe olacak. Buna rağmen CHP’de Celal GÜVEN ve Halil NACAR isimleri gündemde yerini koruyor. İyi Parti’de Ahmet ÜNSAL ve Mehmet KOCA adaylık için iddialı isimler.
Uzun süredir heyecanlı bir bekleyiş muhtemelen bu hafta sonu son bulacak. Adana, Adana olalı böyle bir aday açıklama süreci yaşamadı. Sabırla beklemeye devam ediyoruz.
Selam ve dua ile…

Korkut Daban Yazdı

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir