Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cumartesi, Nisan 20, 2024

Adana İl Göç İdaresinden Çuder’e Ziyaret

Dünya Göçmenler Gününde, Adana İl Göç İdaresi Müdürlüğü Çukurova Uluslararası Öğrenci Derneğine anlamlı bir ziyarette bulundu. İl Müdürü Velican DOĞRU ve Müdürlük bünyesinde görev alan idari personellerin de katılımı ile bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Çukurova Uluslararası Gençlik Merkezinin ev sahipliği yaptığı organizasyonda Adana İl Göç İdaresi Müdürü Velican DOĞRU yaptığı konuşma ile misafir öğrencilere hitap etti. Konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak yabancı öğrencilere her zaman güler yüz ve hassasiyet ile yaklaştıklarını dile getirdi. Misafir öğrencilerin karşılaştıkları her türlü muhtemel zorluklara karşın yanlarında yer alarak sahip çıktıklarını dile getirdi.

Program Göç İdaresinin İdari personelinin yaptığı sunum ile devam etti. Sunumda yabancı öğrencilerin gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında yaşaması muhtemel sorunlara yönelik bilgilendirme yapıldı. Resmi işlemlerde bürokratik işlemler ile ilgili detay bilgiler sunuldu.

Programın son kısmında Göç İdaresi İdari Personelleri misafir öğrencilerle soru cevap şeklinde karşılıklı olarak görüşmeye devam ettiler. Yaklaşık 30 ülkeden yabancı misafir öğrencinin yer aldığı program geç saatlere kadar devam etti.

 

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir